Directorul unui gimnaziu din Chişinău deferit justiţiei pentru trafic de copii

Directorul gimnaziului a transmis un elev unui om de afaceri din Chişinău pentru exploatare sexuală.
Copiii nu mai sunt în siguranţă în faţa imoralităţii şi a corupţiei (foto simbol)
Copiii nu mai sunt în siguranţă în faţa imoralităţii şi a corupţiei (foto simbol) (Jewl Samad / Getty Images)

Procuratura Generală a Republicii Moldova anunţă că a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a directorului unui Gimnaziu-Internat din municipiul Chişinău şi a complicelui acestuia, un om de afaceri din Capitală, care sunt învinuiţi de comiterea infracţiunii de trafic de copii.

Oamenii legii au stabilit în cadrul urmăririi penale că directorul gimnaziului a transmis omului de afaceri, un copil plasat în instituţia de învăţământ care provine dintr-o familie social-vulnerabilă, pentru exploatare sexuală. Astfel, în perioada lunilor mai-septembrie ale anului 2017, minorul a locuit într-un apartament din municipiul Chişinău unde a fost exploatat sexual.

„În luna septembrie 2017, în rezultatul intervenţiei procurorilor şi ofiţerilor, copilul a fost salvat şi plasat în custodia organelor publice abilitate, fiindu-i acordată asistenţa socială şi psihologică necesară. În prezent inculpaţii se află în stare de arest”, notează Procuratura Generală.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi inculpaţii riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 până la 20 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani, ori detenţie pe viaţă.

În context, procurorii menţionează că în prezent, în baza mai multor plângeri, sunt în desfăşurare investigaţii privind pretinsele acţiuni de tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi Gimnaziu-Internat din Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe