Diplomaţii ruşi expulzaţi au părăsit SUA

Diplomaţii ruşi care au fost expulzaţi din SUA din ordinul preşedintelui american Barack Obama au părăsit Washingtonul, au anunţat agenţiile ruse de ştiri, citând ambasada rusă.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

“Avionul a decolat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse din SUA, Nikolai Lahonin. El a adăugat că toţi diplomaţii expulzaţi care trebuiau să părăsească ţara începând cu 1 ianuarie 2017 s-au aflat la bordul avionului.

Săptămâna trecută, Obama a ordonat expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi suspectaţi că ar fi spioni şi a impus sancţiuni pentru două agenţii ruse de informaţii pe fondul unor acuzaţii de atacuri cibernetice desfăşurate cu scopul de a spiona, a interfera cu alegerile din SUA şi de a hărţui diplomaţii americani în Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în 30 decembrie că Moscova nu va expulza niciun american din Rusia.

Putin a precizat că va lua în considerare acţiunile preşedintelui ales Donald Trump, care va fi investit oficial în 20 ianuarie, atunci când va decide asupra paşilor suplimentari ce trebuie făcuţi cu privire la relaţia dintre cele două naţiuni.

Vineri, premierul rus Dmitri Medvedev a susţinut că administraţia Obama sfârşeşte mandatul în "convulsii mortale anti-ruse".

"Este regretabil că administraţia Obama, care începuse iniţial să restaureze relaţiile dintre ţările noastre, sfârşeşte mandatul în convulsii mortale anti-ruse. Să-i fie ţărâna uşoară", a declarat Medvedev pe pagina sa de Facebook. Medvedev deţinea funcţia de preşedinte al Rusiei în 2009, când Barack Obama împreună cu Secretar de Stat Hillary Clinton tocmai anunţau faimosul "reset cu Rusia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe