Diaspora elveţiană spune "Stop grupului infracţional toxic pentru România": Solicităm alegeri anticipate!

Solidari cu compatrioţii lor gazaţi în faţa propriului guvern pe 10 august a.c., mai mulţi români din diaspora elveţiană au ieşit în stradă cerând demisia Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate.
Protest al românilor din Elveţia
Protest al românilor din Elveţia (Adela Almaşi)

Mai mulţi români din Elveţia au ieşit sâmbătă în stradă, la Zurich şi Geneva, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de înăbuşirea cu violenţă a protestului ce a avut loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei. Reamintim că acel protest a fost spulberat cu gaze lacrimogene de jandarmerie, mulţi cetăţeni paşnici acuzând că au fost bătuţi nevinovaţi fiind.

Şi, cum mitingul diasporei din 10 august a fost înecat în nori de gaze, participanţii la protestele din Elveţia au purtat măşti de protecţie, ca semn de solidaritate cu cetăţenii gazaţi de jandarmerie.

"Am purtat măşti de protecţie ca semn al solidarităţii cu protestatarii expuşi acum o săptămână acţiunii gazelor iritante. Am avut cu noi geamantane pentru a atrage atenţia asupra situaţiei diasporei româneşti, care a ajuns datorită migraţiei masive una dintre cele mai mari diaspore din lume. Pe geamantane am scris mesaje către clasa politică din România. Atitudinea Jandarmeriei şi a actualilor guvernanţi din România este toxică pentru democraţie. Această atitudine a jandarmeriei ne aduce aminte de anii negri ai dictaturii comuniste. Nu este admisibil şi nu trebuie să existe o dictatură, mai ales într-un stat membru al NATO şi UE. Solicităm demisia actualului guvern, organizarea de alegeri anticipate şi înnoirea atât de necesară a clasei politice din România", a declarat preşedintele asociaţiei "Rezist Zurich", Mihnea Mihai, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

(Dragoş Paraipan)
(Adela Almaşi)
(Adela Almaşi)

Reamintim în context că pe 10 august represiunea cetăţenilor a început încă de după-amiază, jandarmii pulverizând frecvent gaze lacrimogene înspre cetăţeni paşnici, inclusiv în bătrâni, femei, fapt documentat de înregistrările video atât ale jurnaliştilor cât şi ale participanţilor la protest. Pe seară, petardele şi grenadele lacrimogene au bubuit în aer şi în mulţime, tunul cu apă a fost pus pe mulţime iar către 11 noaptea, forţele de ordine au evacuat la propriu Piaţa printr-un atac de o violenţă fără precedent. Jandarmii au dat iama în mulţime, peste tot pluteau nori de gaze iritante, oameni au fost bătuţi deşi erau cu mâinile ridicate sau aşezaţi, lumea fugea înnebunită iar ambulanţele nu mai pridideau acordând îngrijiri. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale iar plângerile la Parchetul Militar curg. Epoch Times a înregistrat numeroase mărturii ale victimelor: oameni gazaţi, bătuţi, insultaţi, agresaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne