"Despre smerenie". Alţi 35 de artişti cred că "Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici"

Zeci de artişti s-au raliat mesajului piesei "Despre Smerenie", a trupei Taxi, după ce Leşe a cerut să fie scos din videoclip.
Dan Teodorescu în videoclipul piesei "Despre smerenie."
Dan Teodorescu în videoclipul piesei "Despre smerenie." (Youtube)

Trupa Taxi a lansat noua variantă a videoclipului piesei "Despre smerenie", refăcut, după ce Grigore Leşe a cerut să fie scos din acesta, în urma reacţiei negative a BOR faţă de mesajul piesei. Surpriză, Leşe a fost înlocuit nu cu unul ci cu 35 de artişti care au dorit să se ralieze mesajului despre smerenie, relatează B1 TV.

Printre artiştii care l-au înlocuit pe interpretul de muzică populară se numără şi Marian Râlea, Pavel Stratan, Cătălin Mitulescu, Carmen Tănase, Monica Davidescu, Bebe Cotimanis şi Nico.

Reamintim că melodia "Despre smerenie" a stârnit reacţia negativă a BOR şi ample polemici în spaţiul public după ce reprezentanţii Patriarhiei au catalogat-o drept o critică la adresa construirii Catedralei Mântuirii Neamului.

''Melodia şi videoclipul au fost percepute de instituţia Patriarhiei Române ca o simplă melodie şi, evident, cu un mesaj orientat împotriva proiectului Catedralei Naţionale. Nu s-a oferit un comunicat în acest sens, pentru că ar fi disproporţionat ca un simplu cântec să fie întâmpinat de un comunicat al Patriarhiei Române. Deşi cântecul a transmis un mesaj anti proiectul Catedrala Naţională, credem că nu este un cântec anticreştin, antireligios, este un punct de vedere al unor artişti care-şi exprimă gustul, preferinţa pentru un anumit tip de arhitectură bisericească", a transmis Patriarhia, după lansarea videoclipului.

În urma reacţiei BOR, Grigore Leşe a cerut să fie scos din videoclipul piesei pe motiv că aceasta a fost interpretată drept un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Potrivit solistului trupei Taxi, Leşe primise însă pe email textul piesei, l-a ascultat înainte de a intra în studio şi a văzut şi înregistrările video.

Dan Teodorescu a reiterat faptul că piesa nu este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului Românesc, ci exact aşa cum arată şi titlul, este un mesaj despre smerenie şi modestie.

Acuzat că a fost arogant afirmând că "Dumnezeu preferă lemnul", solistul a remintit că în textul melodiei spune "Eu cred" nu "Eu stiu că Dumnezeu preferă simplitatea şi modestia."

"Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândeţe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, şi de-acum încolo, exact ce simt şi ce cred", a mai transmis Dan Teodorescu.