Descoperire emoţionantă în Israel: „Tunelurile comorilor”, construite de Cavalerii Templieri ies la lumină

Templier
Templier (screenshot tramite foto nuevatribuna.es)

În vechiul oraş Acre, arheologii din Israel au descoperit un mare secret al călugărilor din Ordinul Templului lui Solomon: o serie de tuneluri prin care transportau aurul în urmă cu 800 de ani, potrivit The Daily Mail.

Directorul expediţiei, americanul Albert Lin, a declarat pentru The Sun: “Mă aflu în Israel în căutarea Cavalerilor Templieri. Aceşti călugări războinici sunt legendari, la fel şi aurul lor”.

Cavalerii Templieri - Sărmanii soldaţi ai lui Hristos şi ai Templului lui Solomon (latină Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici), cunoscuţi mai ales sub numele de templieri sau Ordinul Templului lui Solomon - este unul dintre cele mai cunoscute ordine călugăreşti militare (catolice) creştine. A luat naştere la iniţiativa francezului Hugo de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca organizaţie militar-călugărească, cu scopul declarat de a apăra pe pelegrinii creştini în Ţara Sfântă.

Templierii apar imediat după prima Cruciadă. În 1119, Hugues de Payens, un nobil Francez din regiunea Champagne, împreună 8 cavaleri aleşi dintre rudele sale, a creat Ordinul Cavalerilor Templieri. Misiunea lor declarată era de a proteja pelerinii din Ţara Sfântă. Cu acordul regelui Baldwin al II-lea al Ierusalimului, şi-au înfiinţat sediul pe Muntele Templului, unde acum este Moscheea Al Aqsa.

Ca de obicei în ultimele descoperiri, echipa de cercetare a folosit tehnologia LiDAR pentru a explora portul Acre, la final realizând un model 3D care dezvăluie structuri ce au fost ascunse de-a lungul timpului, cum este şi cazul tunelurilor.

(screenshot tramite foto thesun.co)

Astfel, potrivit Daily Mail, au fost găsite o gheretă de pază şi această serie de tuneluri. “Este ca în basme şi totul se află aici ca o fantasmă”, a declarat Lin, care consideră că această fortăreaţă ar fi putut fi ultimul loc unde a fost adăpostit aurul Templierilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură