Deputatul PSD Mircea Duşa solicită CJ Harghita să aloce bani şi unor localităţi româneşti

Epoch Times România
12.04.2012

Deputatul social democrat Mircea Duşa i-a solicitat, joi, preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, să aloce bani şi unor localităţi româneşti din judeţ care au fost omise la distribuirea de fonduri făcută de Guvern.

Parlamentarul susţine că şi în Harghita banii s-au împărţit tot pe criterii politice, chiar dacă judeţul a primit cele mai multe fonduri de la Executiv, după judeţul Dâmboviţa. Potrivit lui Duşa, din cele 67 de localităţi harghitene au primit fonduri de la Guvern 59, dar au fost omise câteva din nordul judeţului.

"Era normal ca şi localităţile din nordul judeţului, mai ales din mediul rural, să primească măcar suma minimă pe care au primit-o celelalte localităţi din judeţ. Se pare că politicienii de la Bucureşti nu se gândesc că, spre exemplu, şi în comunele Sărmaş, Subcetate şi Bilbor oamenii au aceleaşi necesităţi ca şi celelalte localităţi ale judeţului", a declarat Duşa.

Parlamentarul harghitean şi-a exprimat speranţa că preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, "va fi mai raţional" şi din suma alocată judeţului va redistribui bani şi celor trei localităţi, pentru echilibrarea bugetelor locale.

De altfel, în cursul zilei de joi va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Harghita în care se va discuta rectificarea bugetului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor