Deputatul comunităţii evreieşti, reacţie dură după ce Bădulescu l-a comparat pe preşedintele Iohannis cu Hitler


Silviu Vexler - Deputatul comunităţii evreieşti din Romania
Silviu Vexler - Deputatul comunităţii evreieşti din Romania (Facebook)

Deputatul comunităţii evreieşti din România Silviu Vexler şi-a exprimat revolta şi dezaprobarea faţă de postarea pe Facebook a preşedintelui PSD Sector 3 Aurelian Bădulescu, în care pesedistul îl compară pe şeful statului cu Hitler. Pesedistul a publicat o fotografie în care Iohannis este prezentat cu o mustaţă similară cu cea a dictatorului german şi îl acuză pe liderul de la Palatul Cotroceni că „doreşte întreaga putere” şi „calcă pe morţi”.

Silviu Vexler a scris, într-o postare pe platforma de socializare, că „astfel de comparaţii sunt complet inacceptabile din partea oricui, mai ales din partea unei persoane care are statut public”.

„Am observat cu revoltă montajul fotografic publicat de domnul Aurelian Bădulescu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în care domnul Klaus Iohannis apare în postura lui Adolf Hitler.

Nu pot să accept, indiferent de moment şi context, actul nepermis şi absurd de comparare a Preşedintelui României cu unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii.

Indiferent de opiniile pe care cineva le are despre activitatea Preşedintelui României sau a unui alt demnitar, astfel de comparaţii sunt complet inacceptabile din partea oricui, mai ales din partea unei persoane care are statut public.

În ceea ce mă priveşte, domnul Iohannis este exact opusul unui om care are convingeri specifice ideologiei naziste şi/sau antisemite.

Subliniez sprijinul pe care domnia sa l-a acordat Comunităţilor Evreieşti din România, supravieţuitorilor Holocaustului şi luptei împotriva antisemitismului.

Repet ceea ce am mai spus deja: Oricât de dur este un conflict, chiar şi într-o campanie electorală, există limite care nu pot fi depăşite.

Condamn cu toată fermitatea acest gest”, a scris deputatul.


Despre derapajul lui Aurelian Bădulescu puteţi afla mai multe aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne