Deputaţii şi angajaţii Parlamentului R. Moldova s-au solidarizat cu poporul Ucrainei

Parlamentul R. Moldova
Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputaţii şi angajaţii Parlamentului Republicii Moldova s-au solidarizat cu poporul Ucrainei şi colectează lucruri de primă necesitate pentru refugiaţii din ţara vecină.

Parlamentul informează că un punct de colectare a plăpumilor, produselor igienice, inclusiv scutece pentru copii, produse alimentare cu termen mare de păstrare, apă, cărţi şi jucării este disponibil chiar la parterul Legislativului.

De menţionat că alături de deputaţi şi angajaţi ai instituţiei, donaţii pot face toţi doritorii. Aceştia sunt aşteptaţi la intrarea centrală a Parlamentului Republicii Moldova din bulevardul Ştefan cel Mare, nr.105. „Vă mulţumim că sunteţi alături de oamenii din Ucraina!”

„Haideţi să le arătăm că sunt bineveniţi cu o vorbă bună, cu un zâmbet, cu o încurajare. Cu o întrebare simplă dacă au nevoie de ceva. E minimul pe care îl putem oferi acestor oameni. Că sunt bineveniţi la noi”, scrie pe Facebook deputatul Dumitru Alaiba, menţionând că a întâlnit pe străzile Chişinăului mai mulţi oameni care au venit în Moldova în căutare de refugiu.

Ministerul Afacerilor Interne a informat sâmbătă că, din momentul declanşării crizei, frontiera R. Moldova a fost traversată pe segmentul de intrare de către aproximativ 35 mii de cetăţeni ai Ucrainei. În aceeaşi perioadă 12.314 ucraineni au părăsit R. Moldova, o parte au plecat spre România, alţii s-au întors în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe