Deputaţii îl fac fericit pe Ponta. Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost adoptate

Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)

UPDATE: "A fost adoptat noul Cod fiscal!!! Sunt un premier mândru şi fericit - USL şi-a îndeplinit azi toate promisiunile economice şi sociale!!!!", a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

***

Cu 306 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost adoptate miercuri de Camera Deputaţilor, relatează Mediafax.

Potrivit ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, impactul bugetar al măsurilor aduse de noul Cod Fiscal a fost estimat la 12 miliarde lei şi principala măsură este reducerea TVA la 19%, de la 1 ianuarie 2016.

Anterior votului de miercuri, PNL anunţase susţinerea pentru Codul Fiscal, pe motiv că Victor Ponta a ajuns la concluzia liberalilor, şi anume, că TVA-ul trebuie redus la 19%. De altfel, toate grupurile parlamentare au anunţat că susţin aceste Coduri, arătând că sunt "perfectibile", însă reprezintă un "pas înainte" şi sunt "predictibile".

Codul Fiscal a fost adoptat pe articole. Preşedintele Comisiei de buget, Viorel Ştefan a precizat că în comisie au fost acceptate 450 de amendamente la Codul Fiscal şi au fost respinse alte 350.

Amintim că, deşi privit ca benfic şi predictibil de către parlamentari, Codul Fiscal nu este văzul la fel şi de organismele internaţionale. Nu mai demult de ieri, Fondul Monetar Internaţional a avertizat că pachetul de taxe în forma aprobată de Guvernul Ponta ar crea un gol semnificativ faţă de ţintele fiscale ale Executivului.

Şi Comisia Europeană a atras atenţia că "propunerea unilaterală" a Guvernului Ponta de a reduce TVA-ul de la 24% la 19% ar putea afecta negativ durabilitatea situaţiei fiscale a României.

Nemulţumirile Comisiei au fost ridicate de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Annika Breidthardt, care a subliniat că această propunere ridică "întrebări substanţiale".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne