Deputat PSD contestă sloganul "Noaptea, ca hoţii!": "Dacă era vară, era ziua"

Devenit emblematic pentru protestele declanşate de OUG 13, sloganul "Noaptea, ca hoţii!" e contestat de un deputat PSD, acesta susţinând că dacă ar fi fost vară, ar fi fost lumină la ora la care Guvernul a adoptat actul normativ ce dezincriminează mascat infracţiunile de serviciu.
Ziua a noua de proteste în Piaţa Victoriei
Ziua a noua de proteste în Piaţa Victoriei (Florin Chirilă/Epoch Times)

Deputatul PSD Sorin Bota a contestat sloganul "Noaptea, ca hoţii", slogan prin care protestatarii critică modul în care Guvernul Grindeanu a adoptat noaptea, pe furiş, ordonanţa privind modificarea codurilor penale. Potrivit lui Bota, aceste vorbe nu îşi au rostul, căci OUG 13 a fost adoptată, de fapt, ziua mai târziu şi dacă era vară ar fi fost lumină la ora cu pricina.

Invitat la Realitatea TV, deputatul a insistat că ordonanţa nu a fost adoptată "noaptea, ca hoţii".

"A început şedinţa târziu şi s-a terminat târziu. Dacă eram vara, dacă eram după 1 mai era ziua încă la ora respectivă, aşa că nu e noaptea ca hoţii", a spus Bota.

"Vă spun doar că a fost în cursul zilei, mai târziu, s-a întunecat..", a insistat deputatul, de parcă marea problemă a acestei ordonanţe ar fi fost ora la care s-a adoptat, nu conţinutul ei şi faptul că nu a fost rodul unor consultări cu cei în drept (nici măcar avizul DNA nu a fost aşteptat) ci actul de voinţă a doar câtorva persoane.

Reamintim că sute de mii de oameni au protestat pe străzi în toată România strigând, printre altele, ''noaptea, ca hoţii'', revoltaţi că Guvernul şi-a permis să modifice legislaţia penală a ţării în materie de infracţiuni în serviciu, pe furiş, printr-o ordonanţă al cărei conţinut îi favoriza pe corupţi.