Florin Cîţu: Programul PSD va fi un eşec total, şi România cu el. Cât poate să dureze bairamul pe banii noştri?

Un program care creşte cheltuielile cu o dinamică dublă faţă de cea a PIB-ului, an după an, şi în acelaşi timp promite şi reduceri de taxe duce doar la dezastru. Nu există niciun "miracolul economic" aşa cum promite PSD, programul va fi eşec total, şi România cu el, a avertizat senatorul Florin Cîţu.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Programul de guvernare PSD este prea periculos pentru a permite să fie implementat "la virgulă" pentru că va duce România pe un drum al servituţii, a tras un semnal serios de alarmă duminică, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist şef la Ing Bank.

"Nu există niciun "miracol economic" aşa cum promite PSD. Programul va fi un eşec total, şi România cu el. Asta nu pentru că o spun eu. Adevărul este ca un program care creşte cheltuielile cu o dinamică dublă faţă de cea a PIB-ului, an după an, şi în acelaşi timp promite şi reduceri de taxe ce duc doar la dezastru", a declarat Cîţu.

Cum ştim că programul PSD este "populist şi distructiv"? Se bazează pe câteva lucruri care, potrivit liberalului, sunt comune tuturor populiştilor: promite creştere economică mare şi redistribuirea veniturilor în timp ce ne cere să ignorăm, pentru că, zic ei, nu ar fi importante, deficitul, datoria publică, contextul internaţional şi reacţia investitorilor străini.

"Dar avem, noi cei din opoziţie, şi o problemă. La fel ca în cazul căderii socialismului, din care îşi trag rădăcinile PSD şi al său program, s-ar putea să mai dureze ceva timp până plătim nota de plată. Iar PSD ştie acest lucru şi îl speculează foarte bine. Pare că în fiecare zi oferă câte ceva. O gratuitate, o subvenţie, un punct de pensie,un proiect finanţat prin PNDL, un minister nou etc. Şi totuşi, cât poate să dureze bairamul PSD pe banii noştri? Când vine nota de plată? Contează foarte mult în ce punct ne aflăm când începe dezmăţul pe banii publici", a precizat Cîţu.

În opinia fostului economist şef al Ing Bank, România creşte aprope de potenţial, însă alţii, inclusiv bugetul PSD, spun că deja creştem peste potenţial. În ambele scenarii este clar că nu prea avem mult loc de manevră. Este posibil să mai vedem unul sau maxim doi ani de creştere economică similară cu cea din ultimii doi ani. Şi cam atât.

"Dar, şi vă rog să reţineţi asta, din acest moment creşterea economică susţinută de subvenţii, salarii mai mari din pix, gratuităţi, iertări de datorii şi alţi "stimuli" incluşi în programul PSD nu fac decât să garanteze o cădere economică mai dură de la o înălţime mai mare. De aceea, eu (vorbesc în nume personal, deşi, recunosc că mi-ar plăcea ca mai mulţi colegi să creadă că aceasta este varianta mai bună) nu pot să permit ca toate minele incluse în acest program să fie îngropate în economie.

Nu pot să stau şi chiar să ajut, să cer, PSD-ului să-şi implementeze programul şi pentru că eu stiu unde duce şi asta m-ar făcea şi pe mine responsabil. Nu o să fiu partenerul PSD-ului în timp ce duce România pe un drum al servituţii. Prefer să încerc cu tot ce am să-i opresc acum. Când se mai poate", a mai afirmat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne