Deliciile toamnei: Sufleu de dovleac în ciocolată

Sufleu de dovleac în ciocolată
Sufleu de dovleac în ciocolată (Maria Matyiku / Epoch Times)

Iubitorii de ciocolată se vor putea desfăta cu această variantă atrăgătoare de sufleu. Dacă adăugaţi făină la ingredientele folosite pentru umplutura de plăcintă de dovleac, veţi obţine prin coacere un sufleu delicios. Îmbrăcat în ciocolată şi garnisit cu nuci caramelizate, acest desert poate satisface cele mai rafinate gusturi.

Ingrediente:

umplutură de la plăcinta de dovleac (vezi reţetă de plăcintă de dovleac)
o cană de faină
1 pliculeţ de praf de copt
1 plic de glazură de ciocolată Oetker
100 g nuci caramelizate

Modul de preparare:

Umplutura pentru plăcinta de dovleac se prepară folosind ingredientele şi paşii indicaţi în reţeta de plăcinta de dovleac cu praline şi portocale (http://epochtimes-românia.com/news/deliciile-toamnei-placinta-de-dovleac-cu-praline-si-portocala---204234). La umplutura de dovleac preparată ca în reţeta de mai sus, se adaugă făina şi un praf de copt.

Se unge forma de sufleu cu unt ,se tapetează cu făină şi apoi se umple cu amestecul de dovleac obţinut prin încorporarea făinii. Se dă la cuptorul încălzit la 180º C şi se coace 30-35 de minute.

Sufleul se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească. Plicul cu glazură de ciocolată se ţine în apă fierbinte 10 minute, până când ciocolată devine fluidă. Plicul se deschide şi ciocolată topită se întinde uniform peste sufleu. Deasupra se presară cu nuci caramelizate.

Vă dorim poftă bună!