Delegaţie parlamentară discută la Vilnius despre perspectivele integrării euro-atlantice a R.Moldova

Deputatul PL Boris Vieru participă, împreună cu o delegaţie parlamentară, la cel de-al 80-lea Seminar Rose-Roth, care se va desfăşura la Vilnius, în perioada 18-19 iunie 2012.

Seminarul cu tematica „Partenerii din Est: provocările contemporane şi perspectivele de viitor” este organizat de Adunarea Parlamentară NATO în cooperare cu Parlamentul Republicii Lituania.

Conform programului, sesiunea II din ziua de 18 iunie este dedicată situaţiei din Republica Moldova, având genericul „Moldova spre integrarea euro-atlantică”. În cadrul acestei sesiuni deputatul Boris Vieru va prezenta un discurs în care se va referi la perspectivele integrării euro-atlantice a Republicii Moldova.

La lucrările seminarului sunt aşteptaţi să participe Preşedintele Adunării Parlamentare NATO Karl A. Lamers, precum şi numeroşi demnitari, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mediului academic din Lituania, Federaţia Rusă, Belarus, Ucraina, Polonia, Norvegia.

Menţionăm că Programul Rose-Roth, iniţiat în 1990, reprezintă un program de cooperare cu forurile legislative din Europa Centrală şi de Est şi include o serie de seminare având ca tematică probleme de securitate regională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe