Delegaţia Parlamentului R.Moldova la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

(photos.com)

La Strasbourg, pe data de 30 septembrie, a demarat sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Delegaţia Parlamentului Republicii Moldova este, condusă de vicepreşedintele Legislativului, Liliana Palihovici (PLDM). Din componenţa delegaţiei fac parte deputaţii Ana Guţu (PLR), Stella Jantuan (PDM), Valeriu Ghileţchi PLDM), Grigore Petrenco (PCRM).

Pe ordinea de zi a sesiunii de toamnă a APCE figurează dezbateri la subiecte precum: securitatea naţională şi accesul la informaţii, funcţionarea instituţiilor democratice în Bosnia şi Herţegovina, dreptul copiilor la integritate fizică.

Potrivit agendei, delegaţilor prezenţi la sesiunea APCE li se vor adresa Preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan, Preşedintele Serbiei Tomislav Nikolic, Preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Serghei Narâşkin. Pe 2 octombrie, în şedinţa plenară a APCE, va fi prezentat raportul de către co-raportorii APCE pentru monitorizarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de către Republica Moldova, Lise Christoffersen şi Piotr Wach.

În urma dezbaterilor, APCE va adopta o rezoluţie referitoare la funcţionarea instituţiilor democratice în Republica Moldova.