De Anul Nou Chinezesc se călătoreşte chiar şi pe vreme rea

9 februarie este Ajunul tradiţional al Anului Nou chinezesc, atunci când este atins numărul maxim de călători care se întorc în oraşele lor natale. Începând din 7 februarie, multe provincii şi oraşe din China au fost afectate de furtuni de zăpadă sau viscole, care au interferat cu o sută de milioane de oameni ce se aflau pe drumul de întoarcere acasă pentru sărbătoare.
9 februarie este Ajunul tradiţional al Anului Nou chinezesc, atunci când este atins numărul maxim de călători care se întorc în oraşele lor natale. Începând din 7 februarie, multe provincii şi oraşe din China au fost afectate de furtuni de zăpadă sau viscole, care au interferat cu o sută de milioane de oameni ce se aflau pe drumul de întoarcere acasă pentru sărbătoare. (Weibo.com)

Nici viscolul sau vânturile reci ca gheaţa, nici ceaţa orbitoare nu i-ar putea opri în acest an pe călătorii determinaţi să meargă acasă de Anul Nou Chinezesc, în cea mai mare migraţie anuală de vacanţă din lume.

Din cauza iernii grele, s-au împuţinat temporar călătoriile din cauza unui viscol, care din 4 februarie a trecut în China de Est din Nord. Din cauza ceţii şi zăpezii s-au închis 17 autostrăzi în Liaoning, Jilin, precum şi provinciile Shandong pentru mai mult de trei zile. De asemenea, din cauza ceţii dense s-au închis autostrăzi în zona Chengdu şi s-au închis temporar 15 autostrăzi în provinciile Hebei, Henan şi Shanxi, în timp ce un front rece a adus, la 6 februarie, temperaturi de -12° Celsius în unele zone din China de Est, potrivit Cotidianului de Ştiri Orientale. Cu toate acestea, traficul se desfăşura din nou în mod normal până la 8 februarie.

Milioane de cetăţeni chinezi înfruntă condiţii aspre în călătoriile lor spre casă în timpul vacanţei de 40 de zile între 26 ianuarie şi 6 martie, potrivit cifrelor oficiale. Până la 7 februarie, 92.806.000 de persoane au călătorit pe drumurile din China şi pe căile navigabile, şi aproape 91.670.000 pe drumuri naţionale, o creştere de 10,4% faţă de anul trecut, potrivit statisticilor de până acum.

În timpul sezonului de vacanţă, mult mai mulţi din lucrătorii migranţi ai naţiunii aleg să călătorească cu motocicleta pentru a economisi bani. Echipaţi împotriva vremii severe, aceştia pleacă de la locurile lor de muncă din zonele urbane, cum ar fi Delta Pearl River din provincia Guangdong, provincia Guangxi, provincia Hunan şi provincia Jiangxi, în zonele rurale mai puţin prospere pentru a-şi vizita familiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe