David Cameron: Vrem imigraţie benefică pentru Marea Britanie

Premierul britanic David Cameron. (Daniel Berehulak / Getty Images)
Epoch Times România
26.02.2013

Premierul David Cameron declară, într-un interviu acordat Daily Express, că Londra vrea imigranţi care să aducă beneficii Marii Britanii, astfel că noii veniţi nu vor mai avea acces automat la beneficii sociale, case de la primării şi alte facilităţi.

Premierul britanic a precizat că noii veniţi nu vor mai avea în mod automat dreptul la beneficii, locuinţă şi alte facilităţi, măsură prin care se speră că se vor face economii la buget şi care este primul pas în direcţia reducerii numărului de imigranţi care au acces la beneficii şi servicii publice.

Cameron le-a cerut miniştrilor săi „să gândească precum nişte conservatori” şi să vină cu idei noi în acest sens.

Promiţând reducerea accesului la beneficii pentru a descuraja afluxul masiv din Bulgaria şi România, când se vor ridica restricţiile pe piaţa muncii (1 ianuarie 2014), premierul a precizat că este important ca Marea Britanie să fie fermă în privinţa politicilor în domeniu, dar să respecte libera circulaţie.

În opinia sa, măsurile preconizate vor avea ca rezultat o economie de două miliarde de lire anual la bugetul asigurărilor sociale, iar autorităţile trebuie să fie sigure că imigranţii vin în Marea Britanie pentru a munci, nu pentru a beneficia de servicii medicale gratuite sau pentru a primi o casă de la primărie.

David Cameron a subliniat că a reuşit să reducă cu un sfert nivelul imigraţiei în ultimii 2 ani, după ce în timpul laburiştilor peste 200.000 de imigranţi veneau anual în Marea Britanie.

El a mai spus, referindu-se în special la indienii care studiază în universităţile britanice, că cei care învaţă în Marea Britanie ar trebui să lucreze aici pe un post adecvat pregătirii lor, nu să se angajeze ani de zile pe o poziţie de muncitor necalificat.

„Mesajul nostru este foarte clar. Vrem imigraţie care să fie benefică pentru Marea Britanie”.

Referitor la un eventual referendum privind UE, premierul consideră că britanicii merită să-şi exprime opţiunea după zeci de ani de extindere a puterilor Bruxelles-ului fără consultare populară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor