Daniel Morar: Nu se fac dosare politice la DNA. Dovadă e numărul de condamnări

Daniel Morar, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat duminică seară că la DNA nu se fac dosare politice. Dovada acestui fapt îl constituie chiar numărul de condamnări din instanţă. Morar a precizat că opt parlamentari, un fost premier şi un fost ministru sunt condamnaţi definitiv.
(photos.com)
Liviu Şerbănescu
10.09.2012

Daniel Morar, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat duminică seară că la DNA nu se fac dosare politice. Dovada acestui fapt îl constituie chiar numărul de condamnări din instanţă. Morar a mai precizat la Realitatea TV că opt parlamentari, un fost premier şi un fost ministru sunt condamnaţi definitiv.

Totodată, Daniel Morar a explicat că întotdeauna când se porneşte o acţiune referitoare la un politician, DNA este acuzată că face un abuz, că este un dosar politic, însă soluţiile instanţelor sunt edificatoare.

În acest sens, Morar a amintit faptul că în 2005 se susţinea, în urma evaluării Comisiei Europene, că procurorii anticorupţie instrumentează multe dosare, dar că acestea sunt de mică corupţie şi că au o reţinere teribilă, remarcabilă, în a instrumenta dosare de mare corupţie.

De asemenea, şeful DNA a precizat că lucrurile s-au schimbat începând din 2006, când au început să fie investigate şi trimise în judecată persoane extrem de importante, de la vârful statului, iar acest lucru a durat din 2006 până în 2012.

Daniel Morar a mai spus că dovada activităţii procurorului stă în numărul de condamnări pe care îl obţine în instanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor