Daniel Ghiţă şi-a dat demisia din PSD

Daniel Ghiţă (Facebook / thesavagesamurai)
Loredana Diacu
15.10.2024

Deputatul Daniel Ghiţă a anunţat că a demisionat din Partidul Social Democrat, el urmând să activeze ca neafiliat, până la finalul mandatului.

„De astăzi îmi dau demisia din PSD şi voi activa ca neafiliat în mandatul cât a mai rămas”, a anunţat Ghiţă în şedinţa de plen.

Recent, Daniel Ghiţă a intrat în coliziune cu şefa Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Elisabeta Lipă, prima pe listă PSD Botoşani pentru Senat, fostul luptător K1 acuzând-o pe aceasta că e coruptă.

„Au trecut aproape trei luni de zile de când am fost ameninţat de gruparea Jempo, public, că mi-am permis să afirm, public, faptul că voi cere premierului Marcel Ciolacu să investigheze banii publici alocaţi Federaţiei de Kempo. E o federaţie ilegală, la fel şi premierile, campionatele, care sunt fictive etc.

Am spus public, Federaţia de Kempo e ilegală, lucru pe care îl ştie şi doamna Elisabeta Lipă şi toată România, de pe vremea când Elisabeta Lipă era ministru al Sportului, la MTS. Kempo, federaţie de amatori, fără nicio performanţă, era protejată, dar de cine??? Noaptea minţii! Deşi cei de la Kempo sunt nişte amatori mediocri, fără o tehnică de bază, fără sportivi de valoare. Nu ai cum să ai o federaţie cu 72 de ramuri de sport! O făcătura din anul 2009, care sifonează bani publici”, a anunţat Ghiţă în luna august, potrivit Aktual24.ro.

Potrivit lui Daniel Ghiţă, deşi banii ajungeau de la ANS, condusă de către Lipă, la Federaţia de Kempo, sportivii făceau deplasările, efectuau toate cheltuielile din propriul buzunar. În baza sesizărilor primite de la sportivi, Ghiţă a depus plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

„Oricât minte, minimalizează, este vorba de milioane de euro, bani publici deturnaţi de la bugetul statului român! Mergea bine, până nu a descoperit Ghiţă reţeta de sifonat bani publici? Ai relaţii la #ANS şi încasezi 10.000E pe o luptă, printr-un club pe afară, şi gata e campionatul mondial. Sportivi mediocri, fără nici o valoare, erau plătiţi cu bani grei, mai mult decât olimpicii României!

Vă anunţ că avocaţii mei deja au pregătit cererea de chemare în judecată pe numele doamnei Elisabeta Lipă, cât şi pentru Amatto Zaharia! Le voi cere daune morale, peste 350.000E pe caz! Avocaţii decid totul. Mai urmează şi alţii care m-au defăimat.

În caz de câştig, aceşti bani îi voi dona sportivilor, care au fost marginalizaţi, hărţuiţi şi nu au resurse să se antreneze.

(…) Nu am găsit acel campionat Kempo din Las Vegas, unde au încasat 630.000 Lei premieri! Kempo a încasat aproximativ 10 milioane de euro în 5-6 ani! O federaţie de amatori, ilegală pe teritoriul României!”, a mai scris Ghiţă pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor