Daniel Chiţoiu: Consilierii economici din reţeaua externă vor fi evaluaţi la trei luni

Epoch Times România
16.05.2012

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a declarat miecuri că vor fi făcute evaluări trimestriale ale activităţii consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă.

”Am decis să iniţiem evaluări la trei luni privind performanţa dumneavoastră, acolo unde vă faceţi activitatea. (...) Voi participa şi eu la discuţiile legate de evaluările din următoarele zile”, a precizat Chiţoiu în discursul adresat consilierilor din reţeaua de reprezentare externă a MECMA, cu ocazia reuniunii acestora. Evenimentul reuneşte toţi membrii Birourilor de Reprezentare Comercial-Economică (BPCE) care îşi desfăşoară activitatea în peste 60 de ţări.

Chiţoiu a arătat că este necesar să se întărească partea legată de capacitatea instituţională a diplomaţiei, dar şi punerea în practică o unor noi modele privind exploatarea priorităţilor pieţei.

”Reţeaua de contacte externe trebuie să aducă valoare adăugată pentru România. Vrem să găsim soluţii să devenim mai eficienţi, inclusiv în ceea ce priveşte aspectele structurale”, a explicat Chiţoiu.

Ministrul a mai spus că investiţiile directe străine au scăzut de peste cinci ori în perioada 2008-2011, la 1,7 miliarde euro.

La rândul său, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a subliniat că aceste evaluări vor fi unele constructive.

”Nu trebuie să vă speriaţi, pentru că aceste evaluările la trei luni sunt constructive.  Principalul criteriu de evaluare se referă la cât de mulţumiţi sunt in vestitorii în relaţia cu dumnevoastră. (...) Este necesar să promovaţi  România pe plan extern, dar în acelaşi timp să activaţi la nivelul atragerii de investiţii străine. Nu veţi fi lăsaţi să aduceţi orice, dar în sensul că o să vă spunem ce trebuie făcut, astfel încât efortul să nu fie dispersat şi rezultatele să se vadă”, a precizat Isar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor