Dăncilă şi-a depus candidatura la parlamentare: Suntem ca o barcă ce merge încotro bate vântul

Cristian Terheş şi Viorica Dăncilă (Facebook/CristianVTerhes)
Andrei Popescu
02.10.2024

Liderul Partidului Naţional Conservator Român, europarlamentarul Cristian Terheş, şi fostul premier Viorica Dăncilă au depus, marţi, la Biroul Electoral Central, listele de semnături ale PNCR pentru alegerile parlamentare de la 1 decembrie.

Terheş a transmis că PNCR va avea candidaţi în toate circumscripţiile electorale, atât la alegerile pentru Camera Deputaţilor, cât şi la cele pentru Senat, adăugând că au fost depuse peste 150.000 de semnături, relatează Agerpres.

În plus, şeful PNCR a anunţat că pe data de 4 sau 5 octombrie îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, exprimându-şi convingerea că va intra în turul doi.

“Sondajele de opinie sunt toate trucate în momentul de faţă. Probabil, singurele sondaje autentice sunt cele care se dau cu 24 de ore înainte de scrutin. […] În momentul de faţă - contrar celor ce spun sondajele - din datele noastre interne, am un scor extrem de mare şi trend-ul este ascendent”, a continuat el.

La rândul ei, Dăncilă a declarat că în politica românească actuală este nevoie de o direcţie economică, de “onestitate şi demnitate” şi de relaţii externe bazate pe “demnitate, nu pe slugărnicie”:

“În acest moment, România nu are o direcţie economică. Suntem ca o barcă ce merge încotro bate vântul. Nu vedem un program de guvernare, nu ştim ce ne va aduce ziua de mâine. Nici nu mai vorbesc de termen mediu sau lung. Cred că sunt lucruri care trebuie rezolvate, pentru că nu te joci cu destinul unei ţări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor