Dan Mihalache a plecat oficial de la Cotroceni

Cel mai controversat consilier al preşedintelui Klaus Iohannis - Dan Mihalache - a plecat de la Cotroceni.
Dan Mihalache
Dan Mihalache (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Numit în fruntea cancelariei prezidenţiale în ciuda protestelor venite din partea societăţii civile, Dan Mihalache pleacă oficial de la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul prin care l-a numit ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Cine este Dan Mihalache? Fost membru, spre finele anilor '90, în ApR, formaţiunea politică condusă de Teodor Meleşcanu, Mihalache este cunoscut pentru faptul că a schimbat des centrii de putere în jurul cărora a gravitat, în calitate de consilier - de la Văcăroiu, la Năstase, la Crin Antonescu şi, ulterior, la Klaus Iohannis.

Devenit deputat PSD în 2009, a părăsit formaţiunea pentru a deveni director de comunicare şi strategie al campaniei liderului PNL Crin Antonescu.

În noiembrie 2012, Mihalache, la vremea respectivă secretar general adjunct al Guvernului, a fost declarat incompatibil de către ANI, moment în care şi-a vărsat furia asupra şefului agenţiei, Horia Georgescu, numindu-l pe acesta "jigodie frustrată".

"Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu (şeful ANI - n.red.), mai bine fără", a mai declarat la vremea respectivă Mihalache, întrebat cum comentează declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căruia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american.

După această declaraţie, nici măcar premierul Victor Ponta nu a mai avut ce face şi a fost nevoit să-l demită din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În martie 2013, Mihalache a fost ales secretar general adjunct al Senatului, iar la finele lui 2014, în ciuda opoziţiei venite din partea societăţii civile şi a scrisorii deschise primite de la mai mulţi intelectuali, proaspăt alesul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a decis totuşi să îl numească şef al cancelariei prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne