Dan Dungaciu: Igor Dodon vrea să scape de justiţie şi să plece din R. Moldova

Dan Dungaciu
Dan Dungaciu (Epoch Times România)
Tatiana Chiriac
18.10.2021

Procurorii moldoveni au ce să-i incrimineze lui Dodon, iar acesta vrea să scape de justiţie şi să plece din Republica Moldova, „trecând peste momentul destul de umilitor, când eşti ridicat din sala de şedinţe a Parlamentului”, a declarat geopoliticianul Dan Dungaciu, citat de portalul anticoruptie.md.

Analistul geopolitic susţine că guvernarea de la Chişinău trebuie să livreze adevărate rezultate în lupta cu marii corupţi, iar numele marilor corupţi sunt Dodon, Plahotniuc, Şor şi Platon, doar că trei sunt în afara hotarelor, iar moldovenii vor „un cap al lui Moţoc”.

„Probabil că Igor Dodon şi-a dat seama că ar putea să figureze în meniul justiţiei din Republica Moldova, în locul lui Plahotniuc. Dacă Vladimir Plahotniuc nu poate fi adus, o să se „ofere capul” aşa-zisului său partener din binomul Plahotniuc-Dodon.

Ultimul a văzut scena în care fostul premier Vlad Filat a fost arestat în plenul Parlamentului. Având nişte semnale, s-a gândit să treacă peste scena umilitoare în care i se ridică imunitatea parlamentară cu majoritatea simplă de voturi”, a notat expertul, potrivit sursei citate.

Dan Dungaciu a ţinut să atenţioneze guvernarea de la Chişinău că îşi va pierde toată credibilitatea dacă mai scapă şi Igor Dodon de sub urmărirea penală.

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat luni, 18 octombrie, că renunţă la mandatul de parlamentar, iar în câteva luni şi la şefia PSRM, urmând să se implice în într-un proiect de business cu Rusia.

Comentatorul politic Anatol Ţăranu a declarat, pentru portalul anticoruptie.md, că retragerea lui Dodon din fotoliul de deputat vorbeşte despre faptul că marii corupţi sunt puşi la ”grele încercări” în R. Moldova. Astfel, Dodon va pleca la Moscova unde se va simţi în securitate.

”Dodon pleacă din R. Moldova, încercând să se securizeze de acel val de dosare, care până nu demult erau puse pe rafturile procuraturii şi se colbăiau acolo”, mai consideră Anatol Ţăranu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor