Dâmboviţa: Un nou atac al unui urs asupra unei gospodării

Urşi în rezervaţia de la Zărneşti.
Urşi în rezervaţia de la Zărneşti. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.09.2012

Un urs a intrat, luni dimineaţă, într-o gospodărie din satul Glod, comuna Moroieni, judeţul Dâmboviţa, de unde a luat un viţel. În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, iar proprietarii gospodăriei au mers apoi la primărie pentru a anunţa cazul.

"S-au prezentat doi localnici care mi-au spus că ursul a intrat în gospodăria lor din satul Glod şi le-a luat un viţel. Proprietarul animalului spune că i-a fost frică să iasă din casă şi să alunge ursul. Acesta a scos viţelul din grajd şi l-a mâncat în gospodărie, după care a fugit în pădure. De asemenea, un câine din gospodărie este rănit după ce s-a luptat cu ursul", a declarat primarul din Moroieni, Mihai Moraru.

Autorităţile apreciază că ursul care a intrat luni în gospodăria din Glod nu este animalul care săptămâna trecută a ucis un bărbat de 63 de ani într-o zonă izolată din apropierea localităţii.

În prezent, la locul incidentului se află poliţişti şi jandarmi, pentru cercetări. Duminică dimineaţă, tot în satul Glod, a avut loc un incident similar, un urs intrând într-o gospodărie, de unde a luat un porc dintr-un coteţ, după care a fugit cu prada în pădure.

Doi oameni au fost ucişi de urşi, iar alte trei persoane au fost rănite în ultimele zile, în urma atacurilor urşilor din zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor