Argeş: Ursul care a rănit doi pădurari şi a fost împuşcat era turbat

Urşi în rezervaţia de la Zărneşti.
Urşi în rezervaţia de la Zărneşti. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
22.09.2012

Ursul care a rănit doi pădurari, în judeţul Argeş, şi a fost împuşcat era bolnav de rabie, a rezultat în urma analizelor efectuate de specialişti. Un alt urs, împuşcat la aceeaşi partidă de vânătoare, era sănătos.

În zona unde a fost găsit ursul turbat a fost instituită carantină pe o porţiune de zece kilometri şi o zonă de protecţie de 30 de kilometri, iar câinii, pisicile şi vulpile vor fi vaccinate.

"Ursul care i-a muşcat pe cei doi pădurari are un rezultat pozitiv la analizele de laborator efectuate, după probele recoltate din creier, deci are rabie, respectiv turbare, celălalt are rezultat negativ. Pentru cel cu rezultat negativ, care nu are turbare, probele vor fi trimise la Bucureşti pentru confirmare, aşa este legislaţia în domeniu, pentru cel descoperit cu rabie nu mai este necesară o altă confirmare", a declarat Daniel Lupu, directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş.

Pădurarii Direcţiei Silvice Argeş urmează să fie vaccinaţi antirabic la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Doi pădurari au fost atacaţi, vineri, de un urs, în timp ce participau ca gonaci la o partidă de vânătoare organizată de Ocolul Silvic Vidraru, în zona Tulburea-Corbeni. În timp ce pădurarii goneau doi urşi, unul dintre animale s-a întors spre ei, vânătorul a tras un foc de armă, iar apoi ursul l-a atacat. Celălalt pădurar a încercat să îşi salveze colegul, fiind şi el rănit.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, afirma că ursul care i-a atacat pe cei doi pădurari a fost împuşcat.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite, după ce au fost atacate de urşi, în judeţul Dâmboviţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor