Dâmboviţa: Greva de la Automecanica Moreni, suspendată după o zi

Epoch Times România
24.05.2012

Greva de la uzina Automecanica Moreni a fost suspendată, joi dimineaţă, până la data de 10 iunie, după ce sindicaliştii au primit o parte din drepturile băneşti restante.

Liderul sindicatului de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, a declarat că sindicaliştii s-au întâlnit, miercuri după-amiază, cu o delegaţie a Companiei Naţionale ROMARM şi a Direcţiei Industria de Apărare si Probleme Speciale din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. În urma întrevederii, ROMARM a oferit o suplimentare de fonduri pentru acoperirea plăţii restante a salariilor pe luna aprilie.

“ROMARM-ul s-a oferit să vină cu suplimentare de fonduri din partea lor. Noi am suspendat acţiunea, până pe data de 10 (n.r. Iunie), timp în care direcţia, cu CN ROMARM, împreună cu conducerea, să soluţioneze problemele care sunt pe lista de revendicări”, a precizat Bucuroiu.

Sursa citată a adăugat că angajaţii au primit deja pe card 50% din suma datorată de companie pe luna aprilie, urmând ca în următoarele zile să primească, în tranşe, restul de bani.

“Deja 50% din salariu s-a băgat, ieri (n.r. miercuri), pe carduri, 25% vor fi mâine, până la ora 10-11, şi 25% se completează, luni şi marţi”, a mai spus liderul de sindicat.

Constantin Bucuroiu susţine că sindicaliştii vor aşteapta până la 10 iunie un plan de măsuri clare din partea conducerii, care să garanteze redresarea situaţiei în care se află întreprinderea.

La Automecanica Moreni, lucrează peste 300 de persoane. Acestea au fost luni în grevă de avertisment şi miercuri în grevă generală. Sindicaliştii acuză conducerea societăţii de management deficitar, se plâng de lipsa comenzilor şi de restanţe la plata drepturilor salariale. Ei spun că programul ''Transportor blindat pentru trupe 8x8'' riscă să se blocheze din cauză că nu are finanţare pentru etapa a doua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor