Daily Mail: China se pregăteşte de şase ani pentru un nou război mondial cu arme biologice

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

Cercetătorii chinezi ar fi dezvoltat arme bacteriologice - inclusiv coronavirusuri - în vederea unui nou război mondial în ultimii şase ani, potrivit unui document obţinut de anchetatorii americani, conform Daily Mail.

Documentul emis de oficiali ai Partidului propunea ca armele biologice să devină „arma de bază pentru asigurarea victoriei” într-un astfel de conflict, chiar subliniind condiţiile perfecte pentru a utiliza agenţi bacteriologici şi documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

Potrivit sursei citate, regimul comunist chinez a examinat potenţialul militar al coronavirusurilor dezvoltate pe baza unui virus de liliac încă din 2015 ca fiind ridicat, lucru care face ca teoria conform căreia pandemia de virus Wuhan să fi izbucnit din cauza unei scurgeri provenite de la un laborator chinez să fie încă cercetată de specialişti.

Documentul scris de oamenii de ştiinţă ai Armatei Populare de Eliberare şi oficiali din domeniul sănătăţii arată că aceştia au examinat metode de inginerie genetică asupra virusurilor pentru a produce arme extraordinar de puternice.

Citiți și Noi dovezi despre folosirea biotehnologiei în armata chineză [Defense One]

Este cunoscut faptul că la Institutul de Virologie din Wuhan exista un program care studia metode genetice de "îmbunatăţire a funcţiei" coronavirusurilor de liliac, pentru a le face, practic, mai letale şi mai transmisibile la om. Programul - care a fost criticat vehement de virologii occidentali pentru pericolele pe care le prezenta şi asupra căruia SUA a impus un moratoriu în 2015 - beneficia inclusiv de sprijin financiar (redus) din partea administraţiei americane - în mandatul Obama.

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

Surse guvernamentale afirmă că acest subiect „ridică îngrijorări majore” cu privire la intenţiile regimului comunist de la Beijing.

Autorii documentului insistau că un al treilea război mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două războaie care au fost descrise drept chimice şi respectiv nucleare.

Documentul prezintă, de asemenea, condiţiile ideale pentru a elibera o armă biologică în scopul provocării de daune maxime.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia, în document, că astfel de atacuri biologice nu ar trebui să fie efectuate în mijlocul unei zile senine, deoarece lumina intensă poate deteriora agenţii patogeni eliberaţi, în timp ce ploaia sau zăpada pot afecta particulele de aerosoli. Cercetătorii chinezi recomandă ca agenţii patogeni să fie răspândiţi noaptea, sau în zori cu „o direcţie stabilă a vântului ... astfel încât aerosolul să poată pluti către zona ţintă”.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

Între timp, cercetarea menţionează, de asemenea, că un astfel de atac ar duce la creşterea numărului pacienţilor care necesită tratament spitalicesc, ceea ce „ar putea cauza prăbuşirea sistemului medical al inamicului”.

Citiți și Australia renunţă la un vaccin anti-COVID după ce testarea dă rezultate fals pozitive pentru virusul de HIV