Dacian Cioloş despre o candidatură în 2016: "Ar însemna să înşel anumite aşteptări"

Numit şef peste un guvern de tehnocraţi în urma protestelor antisistem declanşate de tragedia din Colectiv, Cioloş susţine că nu-şi va folosi capitalul de imagine la alegerile din 2016.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Invitat miercuri seara la Antena 3, premierul Dacian Cioloş a reiterat faptul că nu are intenţia de a se prezenta la alegerile din 2016. Premierul a mai declarat că nu se simte "confortabil" să-şi asume un rol politic într-un partid, relatează Agerpres.

Întrebat dacă se consideră un premier de sacrificiu sau viitorul preşedinte al PNL, Cioloş a răspuns: "Nu ştiu ce înseamnă premier de sacrificiu, dacă sacrificiu înseamnă să vii şi să-ţi asumi nişte riscuri, asumându-ţi nişte obiective pe care să încerci să le atingi, cu riscul să nu poţi să le atingi pentru că poţi să nu ai toate elementele ca să le atingi, atunci îmi asum acest sacrificiu şi mi l-am asumat de la început. Dacă sacrificiul acesta, între ghilimele, sau nu, poate să aducă ceva bun la sfârşitul acestui an de zile, cred că este un sacrificiu care merită. Eu nu-l consider, neapărat un sacrificiu pentru că mi-am asumat această decizie de a accepta această propunere."

În ceea ce priveşte înscrierea sa în PNL, Cioloş a declarat ca şi-a asumat un post de prim-ministru independent, cu un Guvern independent şi nu va încerca să folosească un eventual capital câştigat în anul de mandat şi capital electoral la sfârşitul anului 2016.

"Ar însemna să înşel anumite aşteptări şi să nu fiu onest cu mine însumi. Am spus un lucru la început şi rămân cu ce am spus", a afirmat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne