Cutremurul din Indonezia ar fi generat un val seismic, dar de mici dimensiuni

Epoch Times România
11.04.2012

Cutremurul din Indonezia ar fi generat un val seismic, dar de mici dimensiuni, a anunţat Centrul de alertă de tsunami din Pacific, citat de CNN.

Anterior, un expert al institutului american de geofizică USGS a explicat că natura seismului care a afectat miercuri Indonezia face puţin probabilă, dar nu imposibilă, producerea unui tsunami.

El a explicat că mişcarea plăcilor tectonice a fost pe orizontală, nu pe verticală, deci nu au fost dislocat un volum important de apă.

"Nu putem exclude posibilitatea, dar este mai puţin probabil ca o mişcare orizontală să producă un tsunami distrugător", a adăugat expertul.

Un cutremur cu magnitudinea de moment 8,6 s-a produs miercuri, la ora locală 14.38 (11.38 ora României), în largul coastei indoneziene, la adâncimea de 33 kilometri.

Indonezia este situată în zona Cercului de foc al Pacificului şi este afectată în mod regulat de cutremure, ce generează valuri seismice.

Cel mai grav tsunami din istoria recentă rămâne, deocamdată, cel produs în 2004, în Oceanul Indian, când au murit peste 230.000 de oameni, iar înălţimea maximă a valurilor a fost de aproape 50 de metri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor