Cumpănaşu, după ce a luat 1,53% la alegeri: Mă aşteptam ca poporul român să fie mai pregătit

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Epoch Times România)

Votat de doar 1,53% dintre români, Alexandru Cumpănaşu - politician intrat în cursa pentru Cotroceni pe drama rudei sale îndepărtate, Alexandra Măceşanu - susţine că a ieşit învingător din bătălia pentru suprema funcţie în stat.

De asemenea, Cumpănaşu declară că nu are ce să îşi reproşeze şi sugerează că poporul român nu era pregătit pentru el. Nu în ultimul rând, fostul candidat la preşedinţie susţine că a cheltuit în această campanie 300.000 de euro banii lui, bani pe care nu îi va mai recupera căci nu a făcut pragul de 3%.

„N-am cum să neg faptul că mă aşteptam ca poporul român să fie mai pregătit pentru ceva care să aibă o cauză în spate. Nu am nimic să îmi reproşez şi vă spun încă o dată şi dumnveavoastră, voi continua bătălia pentru Alexandra, voi continua să aflu adevărul în cazul nepoatei mele.

Am tăcut până acum, pentru că a fost campanie electorală, însă nu am nimic să îmi reproşez. Am procedat, zic eu, corect. Dacă cineva are dubii, la un moment dat o să le aduc şi înregistrarea discuţiei cu doamna Melencu şi cu familia respectivă. A fost un moment de inflexiune care, din păcate, cred eu că a fost folosită într-un mod neonest, ca să zic aşa", a explicat Cumpănaşu într-un live, în condiţiile în care, pe ultima sută de metri a campaniei a relansat teoria că Luiza Melencu este vie şi e în Italia, stârnind durerea familiei ei.

Cumpănaşu s-a mai plâns că România este imatură şi a asigurat o privitoare că nu va face atac cerebral în live.

"Din punctul meu de vedere este o dovadă a faptului că astăzi România are imaturitatea (sic!) de a îşi alege lideri pe bază de viziune şi de cauze şi ca să fiu sincer nu ştiu, mă depăşeşte. Mă depăşeşte să înţeleg pentru ce au fost votaţi. Eu ştiu de ce am intrat în politică.

Doamnă, dacă prindeţi un atac cerebral în direct nu ştiu, sunteţi o drăguţă, eu sper să nu prindeţi un atac cerebral, eu nu vă doresc aşa un lucru.

Eu nu am cum să ies decât ca un învingător din această bătălie, atâta timp cât candidatul pe care l-aţi avut a fost candidatul dumneavoastră, nu a fost al unui partid. Am intrat în această cursă cu bani puşi deoparte, am cheltuit banii mei. Am investit 300.000 de euro în campania aceasta, în afişe, broşuri, în deplasări, investigaţii.

Mi-am cheltuit toate economiile familiei şi tot ceea ce puteam să avem. Nu este nicio problemă, nu e o chestiune de victimizare. Cred că am făcut un lucru bun pentru mine, pentru poporul român, pentru familia mea. Adică noi am avut un crez, nu am primit un leu decât de la dvs, cei care aţi trimis contribuţii, fiecare cât a putut, 50, 100 de euro", a declarat Alexandru Cumpănaşu.

Nu în ultimul rând, deşi a fost votat de sub 150 de mii de persoane, Cumpănaşu s-a declarat preşedintele "spartanilor cumpănaşi" care au votat cu el?!

"Dumnezeu ne-a dat o provocare şi eu nu mă lepăd de ea. Dumnezeu ne-a adus pe toţi împreună, ne-a unit pe cei ce astăzi suntem foarte puternici, suntem sute de mii de romani care au votat, mulţi alţii care au vrut să voteze dar au fost foarte comozi. Eu nu am de ce să mă lepăd de Dumnezeu. Voi continua să cred în Dumnezeu, voi continua să cred că Dumnezeu are un plan cu mine cu spartanii cumpănaşi, aşa vă voi numi toată viaţa, spartanii cumpănaşi pe cei ce au pus ştampila pe mine.

Suntem sute de mii de nebuni, de cumpănaşi, de spartani, care nu s-au dus să voteze ca oile ci cu o determinare foarte mare. Pentru mine, fizic şi psihic, a fost o luptă groaznică, dar în acest moment mă consider preşedintele cumpănaşilor şi spartanilor cumpănaşi. Suntem aşa cum trebuie să fim, o republică a cumpănaşilor, România cumpănaşilor, România spartanilor. Contracandidaţii noştri n-au nici măcar 1000 de oameni să se uite la ei nu sunt în stare... sunt nişte prostovani sunt nişte oameni care n-au nimic de spus. Suntem o republică a cumpănaşilor", a declarat Cumpănaşu.

Reamintim că în pofida numeroaselor live-uri şi a unei campanii extrem de virulente la adresa statului român, de pe urma căruia altminteri, el a câştigat o mulţime de bani, Cumpănaşu nu a obţinut acel scor de 3% care îi permitea să îşi recupereze banii cheltuiţi în campanie.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne