Cum se dau contractele pe bani publici: "60.000 de euro îi împărţiţi cum vreţi! Bun? Da?“

În România, ţara unde oamenii mor de infecţii intraspitaliceşti şi unde în multe spitale dotările sunt insuficiente şi vechi, mai există încă unităţi medicale unde contractele se negociază pe bani frumoşi.
.
. (Epoch Times România)

O înregistrare efectuată în dosarul fostului secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită, arată cum se ung roţile sistemului în domeniul achiziţiilor publice.

Potrivit Adevărul.ro, un afacerist controversat a fost interceptat când oferea mită 60.000 de euro unor cadre medicale pentru a-l ajuta să pună mâna pe un contract de achiziţie publică de 2,2 milioane de euro. Potrivit DNA, de toată afacerea ar fi avut ştiinţă un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, respectiv Alin Ţucmeanu.

Sursa citată mai arată că, la finele lui septembrie 2015, un angajat din sistemul medical a denunţat la DNA că afaceristul Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentantul firmei Romepro Industries, ar fi oferit şpagă suma de 60.000 de euro şefilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan“ din Bucureşti, în schimbul obţinerii unui contract de achiziţie de aparatură medicală - 6 sterilizatoare mari şi 6 sterilizatoare mici - în valoare de peste 2,2 milioane de lei.

Cel care l-ar fi ajutat pe afacerist în bţinerea acestui contract ar fi fost secretarul de stat Ţucmeanu. Ulterior, procurorii DNA au luat de la judecători mandate de interceptare pentru cei doi, inclusiv pentru montarea de tehnică de supraveghere în biroul lui Ţucmeanu şi pe holurile Ministerului Sănătăţii.

Pe 7 octombrie 2015, la prima întâlnire înregistrată ambiental, între Vodislav şi unul dintre directorii spitalului, afaceristul şi-a menţinut oferta: „Am zis 60! Da? Euro. 60.000 îi împărţiţi cum vreţi! Bun? Da?“. „Eu vreau să mergem pe termen lung“. În discuţiile cu directorul, afaceristul era direct când era vorba de a împărţi banii. „Deci, aia înseamnă 50 manageru’ şi ţie încă 10. Da? Bine? Consideraţi că trebuie să dezechilibrăm un pic balanţa într-o parte… spuneţi! Da? Dacă simţiţi că putem să facem asta, n-am nicio…nicio problemă! Cum? Aicea decideţi! Da? Vreţi să fie fifty-fifty?Cum, cum gândiţi! Da?“, spunea deschis Vodislav.

Articolul integral poate fi citit aici

Cristinel Spiridon Vodislav şi Alin Ţucmeanu au fost trimişi în judecată, săptămâna trecută, pentru dare mită, respectiv complicitate la dare de mită. Niciunul dintre cei doi nu au recunoscut acuzaţiile procurorilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne