Cum au protestat "Iohannis", "Ciucă", "Bode" şi "Cîmpeanu" în faţa MAI [VIDEO]

Protest MAI
Protest MAI

Mai mulţi activişti civici au organizat, marţi, un protest inedit în Capitală, pentru a-i "sancţiona" pe preşedintele Iohannis şi pe politicienii implicaţi în scandale de plagiat. Protestul a avut loc în faţa MAI - Lucian Bode fiind cel mai recent exemplu de politician acuzat de plagiat - iar participanţii au purtat măşti cu chipurile politicienilor vizaţi.

În centrul "atenţiei" a fost "preşedintele iohannis", respectiv un protestatar purtând o mască cu chipul preşedintelui. Pentru a fi "recunoscut" protestatarul şi-a aruncat paltonul pe maşină când a coborât pentru a se îndrepta spre MAI. Ceilalţi protestatari "decoraţi" de preşedinte în cadrul unei "ceremonii" organizate sub egita "România Plagiată" - trimitere la România Educata promisă de Iohannis - au fost Victor Ponta, Gabriel Oprea (şi el fost ministru de Interne), Mihai Tudose, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Ciucă şi Lucian Bode.

Protest la MAI
Protest la MAI

"Săru-mâna, domnule Preşedinte", l-a întâmpinat personajul purtând masca lui Bode pe falsul Iohannis.

În cadrul aşa-zisei ceremonii - practic o parodie - Iohannis, preşedinte care cândva promitea toleranţă zero faţă de plagiat, a decernat diplome şi medalii Magna cum Fraudae.

"O generaţie de excepţie, o generaţie de aur care aduce României doar medalii de aur. Întotdeauna, la toate olimpiadele internaţionale de plagiat, ai noştri sunt pe primul loc. Sunt încrezător de asemenea că în această sferă academică, şcoala doctorală de plagiat constituie un cadru de formare profesională de excepţie, aici se formează elitele care ne conduc", a declarat prezentatorul evenimentului în cadrul "ceremoniei.

Evenimentul a fost supravegheat, cu ochi de vulturi, de o mulţime de jandarmi, dintre care unii au zâmbit cu gura până la urechi la vederea spectacolului.

"Plagiatul este egal furt. Furtul este făcut de hoţi, şi aici avem o întreagă echipa câştigătoare de hoţi şi mai departe, sunt mai mulţi hoţi care sunt în funcţii cheie în statul român, oameni care ne impactează viaţa. Hoţi, impostori şi noi prin tăcerea noastră nu facem decât să îi validăm.", a declarat pentru Epoch Times organizatorul protestului, Marian Rădună.

Materialul video poate fi urmărit aici.