Cu paşi mici dar siguri, Chişinău tot mai aproape de Bucureşti

Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Sute de tineri au pornit duminică pe jos, de la Chişinău spre Bucureşti, în cadrul unei manifestări intitulată Marşul lui Ştefan cel Mare. Plecaţi la drum cu un mesaj către preşedintele României: „Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!”, tinerii şi-au petrecut prima noapte în raionul Străşeni, iar în zori s-au grăbit spre Lozova, urmând să facă popas la Mânăstirea Căpriana.

În drumul lor spre Bucureşti, pentru a cere autorităţilor urgentarea procesului de reunificare, tinerii se vor opri ultima dată pe teritoriul Republicii Moldova în oraşul Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, când va fi refăcut Podul de flori.

Potrivit deschide.md, Marşul lui Ştefan cel Mare, în care au pornit spre Bucureşti participanţii de la mitingul de duminică de la Chişinău, urmează acelaşi traseu parcurs acum 22 de ani, de un grup de tineri de pe ambele maluri ale Prutului, mai exact de Organizaţia Tineretului Democrat Creştin de la Chişinău şi Liga Studenţilor din Universitatea Bucureşti. Atunci, în 1992, marşul a fost intitulat Drumul Crucii, datorită unei răstigniri pe care au purtat-o în tot acel drum.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.