Crucea Roşie sprijină peste 18 000 de familii nevoiaşe, în preajma sărbătorilor

(Hagen Hopkins / Getty Images)

Peste 18 000 de persoane în vârstă şi familii cu mulţi copii vor fi sprijinite cu alimente de bază, dulciuri, produse de igienă şi jucării, în cadrul unor evenimente umanitare, organizate la nivel naţional, de Crucea Roşie Română.

”Prin intermediul celor 41 de filiale de Cruce Roşie din toate judeţele din ţară şi a celor 6 filiale din Bucureşti, vor fi oferite alimente persoanelor nevoiaşe, aflate în baza de date a Crucii Roşii Române şi persoanelor fără venituri, aflate în baza de date a primăriilor din fiecare judeţ. Oferind o mână de ajutor, un zâmbet sau doar un gând bun, putem aduce lumina în casele celor care nu mai cred în miracole”, a declarat pentru Epoch Times, Nadia Lazăr, reprezentant Crucea Roşie.

În cadrul acţiunilor umanitare, vor fi distribuite peste 38.000 de kg de alimente de bază (zahăr, ulei, făină, orez, mălai, paste făinoase, pateuri, conserve), dulciuri şi produse de igienă. În plus, 2500 de pâini proaspete vor ajunge la familiile nevoiaşe din judeţul Ilfov, precum şi din două sectoare din Bucureşti, în vreme ce 50 de pachete cu alimente de bază vor fi distribuite în localitatea izolată Chiliile, din judeţul Buzău. De asemenea, peste 61.000 de tichete sociale, cu valoare unitară de 10 lei/tichet, vor fi oferite în apropierea Crăciunului şi a Revelionului pentru aproximativ 12.200 de familii din toate judeţele din ţară, dar şi din Bucureşti.

Acţiunea de distribuie a ajutoarelor a fost precedată de două evenimente umanitare de colectare de alimente, care s-au bucurat de sprijinul unor artişti precum Sofia Vicoveanca, Margareta Pâslaru, Maria Buză, Iuliana Tudor, Marcel Pavel şi Dan Helciug.

”La cele două evenimente s-au colectat, în mai puţin de o oră, 600 de kg de alimente de bază şi aproape 700 de lei din donaţiile în bani. Însă campania continuă şi rezultatele finale le vom cunoaşte în luna ianuarie”, a precizat pentru Epoch Times Nadia Lazăr.

Programul de ajutorare, iniţiat de Crucea Roşie Română, în preajma sărbătorilor de iarnă, a început la jumătatea lunii decembrie şi va continua până pe 15 ianuarie 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne