Cristina Prună: Avem o nouă dovadă că acest Guvern mai întâi taie şi apoi măsoară cum nenoroceşte companiile româneşti

Cristina-Mădălina PRUNĂ
Cristina-Mădălina PRUNĂ (Epoch Times Romania)

Avem o nouă dovadă că acest Guvern PSD-PNL-UDMR mai întâi taie şi apoi măsoară cum nenoroceşte companiile româneşti, a acuzat deputata USR Cristina Prună, într-o postare pe pagina sa de socializare.

"Comisia Europeană a răspuns României că, din ordonanţa scrisă de guvern, rezultă că OMV Petrom nu s-ar încadra să plătească taxa de solidaritate. Drama este că acum Romgaz, companie românească, este cea mai afectată şi va trebui să plătească aproape 1 miliard de lei la bugetul de stat. În loc să numere banii din taxe şi impozite pe care le tot introduc, bani pe care-i tot risipesc pe speciali şi protejaţi politic, Guvernul mai bine ne-ar spune cum stăm cu investiţiile în energie. Să anunţe, spre exemplu, cum stăm cu exploatarea gazelor din Marea Neagră şi care este foaia de parcurs pentru această investiţie", a declarat Cristina Prună.

Potrivit liderului USR, trebuie spus din capul locului că acest guvern, în foamea de bani cu care ne-a obişnuit, aplică la maximum taxarea stabilită prin regulament european.

"Nu scria nicăieri că statul trebuie să ia 60% din profiturile excepţionale. Dar ne-am obişnuit ca guvernul să o dea de gard când scrie legi, doar au modificat de 7 ori legislaţia pe energie. Ne-am obişnuit să ne taxeze, doar au taxat 400.000 de PFA-uri în plus de anul acesta, alături de microintreprinderi. Din informaţiile apărute în presă, se pare că OMV Petrom nu ar plăti această contribuţie din cauză că produc şi energie electrică, iar acolo deja sunt taxaţi suplimentar. Dacă Romgaz ar fi terminat investiţia de la Iernut şi ar fi produs energie electrică, poate astăzi nu ar fi trebuit nici ei să plătească bani în nu ştiu ce fond de solidaritate", a continuat Cristina Prună.

Cristina Prună a subliniat că interesul românilor este că aceste companii să investească aici, în România. Să investească profiturile acestea excepţionale ca să extragem mai multe gaze naturale, să producem mai multă energie, iar românii şi industria românească să beneficieze de preţuri corecte.

"Aşa vor apărea şi locuri de muncă şi nici nu ar mai avea loc tragedii cum am mai văzut în companiile de stat. Românii nu au nevoie ca aceşti bani să ajungă în 'fonduri' din care să ne mintă politicienii că se fac 'investiţii'. Ne amintim de supra-acciza la carburanţi din care trebuia să facă autostrăzi pe vremea premierului Ponta. Taxele au ajuns la bugetul statului, dar autostrăzi nu am văzut. Acest guvern incapabil face legi împotriva românilor şi a companiilor româneşti şi trebuie să plătească", a conchis Cristina Prună.