Cristian Preda: guvernul Ponta a încalcat Constituţia. Cere moţiune de cenzură

Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda. (Epoch Times România)

Cristian Preda, într-un interviu la postul B1, a cerut tuturor partidelor din Parlamentul României introducerea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta, pe motiv că premierul român a încălcat reguli elementare pentru separaţia puterilor în stat.

“Ceea ce ar trebui făcut politic este introducerea de către toate partidele din Parlament a unei moţiuni împotriva guvernului“.

“Victor Ponta a contestat decizia irevocabilă a unei instanţe supreme în România. El trebuia să plece imediat. În nicio ţară europeană un premier nu contestă decizia Justiţiei. Asta înseamnă încălcarea separaţiei puterilor (…) e o încălcare flagrantă a principiului separaţiei puterilor".

Preda a mai adus în discuţie un alt aspect legat de incalcarea separarii puterilor în stat de catre Victor Ponta.

“Acest deputat [Radu Popa n.n.] a fost prezentat consilier al primului ministru. Constituţia este foarte clară: singura poziţie pe care o poate cumula un parlamentar este cea de ministru. Cum poate deţine un deputat pozitia de consilier al primului ministru?”

Cristian Preda remarca la B1 faptul că premierul român încalcă din nou Constituţia, prima oară prin contestarea deciziei ICCJ, apoi prin faptul că amestecă puterea executivă cu cea legislativă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne