Cristian Preda: După ce, în 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai candidat la prezidenţiale, acum îl propune monarh

Europarlamentarul PDL Cristian Preda.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
25.10.2012

Într-o postare pe blogul personal, prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda comentează că "după ce, în 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai drept candidat la prezidenţiale, două decenii mai târziu, acelaşi partid îl propune pe acelaşi Mihai monarh".

"După ce în 1992, PNL l-a propus pe Regele Mihai drept candidat la prezidenţiale, două decenii mai târziu, acelaşi partid îl propune pe acelaşi Mihai monarh. Întrebat care sunt raţiunile, Crin Antonescu - un monarhist atât de convins încât a candidat şi vrea să candideze în continuare la prezidenţiale - a invocat o «impresie», şi anume cea creată de prezenţa Regelui la aniversarea sa de acum un an", a scris Preda pe blogul său.

"Adevărul e ca, în 1992, a fost vorba tot despre o impresie: era vorba atunci de ecourile impresionante ale vizitei lui Mihai I de Paşte", a precizat Preda.

De asemenea, europarlamentarul PDL a mai scris că "rolul impresiei în politica penelistă pare să fie determinant".

"Asta şi explică uşurinţa cu care sunt idolatrizaţi în acelaşi moment G.Becali şi regele Mihai", mai precizează prim-vicepreşedintele PDL.

Fiind întrebat despre faptul că fostul premier Tăriceanu ar susţine revenirea la monarhie, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri că monarhia constituţională este cea mai convenabilă formă de guvernământ pentru o ţară ca România.

"Mă bucur că numărul nostru creşte", a mai adăugat liderul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor