Cristian Ghinea rămâne fără funcţia de vicepreşedinte USR

Intrat în cursa pentru una din cele 7 poziţii de vicepreşedinte al USR, Ghinea a pierdut această funcţie în favoarea preşedintei filialei Sibiu.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Mihut Savu / Epoch Times)
Ana Ion
14.05.2017

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş şi actualmente deputat, a pierdut duminică dimineaţa, în urma votului de baraj, funcţia de vicepreşedinte al USR, în favoarea preşedintei filialei Sibiu, Raluca Amăriei, relatează Hotnews.

Ghinea a obţinut la votul de baraj organizat în această dimineaţă pentru cea de a şaptea funcţie de vicepreşedinte al USR, doar 55 de voturi din totalul de 192 valabil exprimate, în timp ce contracandidata sa, Raluca Amăriei, a înregistrat 135 de voturi.

Reamintim că USR şi-a ales ieri conducerea, respectiv preşedintele - pe Nicuşor Dan - şi cei şapte vicepreşedinţi. Dacă pentru primele 6 poziţii de vicepreşedinte voturile au produs o delimitare clară, pentru cel de al şaptelea post Ghinea şi Amăriei au intrat la baraj, votul final fiind dat duminică.

Deşi a pierdut funcţia de vicepreşedinte, Ghinea va rămâne membru în Biroul Naţional al USR.

"Am fost ales în Biroul Naţional al USR. E o onoare. Voi lupta exact pentru ce am promis electorilor: deschiderea partidului, apropierea de Platforma România 100, profesionalizare şi predictibilitate.

O garnitură frumoasă de lideri, care vor munci şi decide în mod colectiv, la vârful primului partid altfel cu adevărat.", a comentat Ghinea pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor