"Crin Antonescu nu va ajunge preşedintele României" - Andreea Paul

Andreea Paul, PDL (Epoch Times România)
Epoch Times România
31.08.2013

Crin Antonescu nu va ajunge preşedintele României pentru că ''maşinăria de vot roşie" a PSD-ului nu-l va susţine, a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, sâmbătă, la Şcoala de vară a Tineretului Democrat Liberal, ce are loc la sfârşitul acestei săptămâni în Eforie Nord.

"Antonescu şi-a dat şi continuă să-şi dea zilnic câte un monumental autogol. Crin Antonescu nu va ajunge niciodată preşedinte. Este naiv să-şi imagineze că maşinăria de vot roşie îl va susţine. Ponta îi va face lui Antonescu o 'baie' roşie la fel cum Vântu [Sorin Ovidiu Vântu -n.r.] i-a făcut lui Geoană. L-a îmbăiat straşnic şi nu a ajuns preşedinte. Nici Antonescu nu are această şansă. Dacă USL a câştigat puterea prin minciună, prin dezinformare, nu cred că aceasta este calea pe care Organizaţia de Tineret a PDL trebuie să o propună viitorului politicii româneşti", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Opinia dnei Andreea Paul pare a fi confirmată de noi veşti dinspre PSD. Aflaţi la Mamaia pentru întrunirea Consiliului Executiv Naţional PSD, membri de frunte ai "maşinăriei de vot roşie" a PSD, printre care Dan Şova, ministrul tineretului Nicolae Bănicioiu, precum şi lideri ai partidului de la Gorj şi Olt i-au cerut colegului lor, VV Ponta, să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2014, face public Protv.

Conform unor surse citate de Protv, premierul Ponta "nu a răspuns îndemnurilor, dar ar fi arătat că important este procentul pe care PSD îl va obţine la alegerile pentru Parlamentul European, programate pentru primăvara anului viitor."

Conform unui sondaj prezentat astăzi în timpul şedinţelor de partid de la Mamaia, PSD-ul se află pe primul loc în opţiunile electoratului, cu o intenţie de vot de 40 de procente iar VV Ponta s-ar afla pe locul al treilea în preferinţele electoratului, după Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi Sorin Oprescu.

Pe lângă europarlamentare ar mai fi o miză care poate explica ezitările lui VV Ponta de a răspunde la "provocări" legate de o eventuală candidatură a sa la preşedinţie din partea PSD. Şi anume discuţiile despre o posibilă alianţă PSD - PNL, în vederea adoptării unei poziţii comune a celor două partide contra ANI şi DNA.

Având în vedere numărul mare de aleşi locali din teritoriu ai celor două formaţiuni politice declaraţi incompatibili de ANI şi/sau investigaţi de DNA, PSD şi PNL ar putea face front comun în vederea schimbării legislaţiei care reglementează funcţionarea ANI şi DNA.

Senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu (SRS) a declarat vineri că dacă PSD ia o poziţie comună alături de PNL, se pot întreprinde schimbări legislative în privinţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

"În primul rând trebuie să fie o poziţie comună politică, o voinţă comună de a avea o justiţie liberă şi de a avea procurori care să nu fie dirijaţi politic şi dacă există această voinţă politică comună găsim şi mijloacele necesare, legislativ, evident. Se poate schimba cadrul legislativ, astfel încât procurorii să fie liberi, să nu mai poată fi manipulaţi politic", a declarat SRS.

Această poziţie comună despre care vorbeşte Roşca Stănescu, ar putea fi negociată azi, într-o şedinţă USL, conform declaraţiilor făcute vineri de Crin Antonescu.

Aflat la Mamaia pentru lucrările Delegaţiei Permanente a PNL, Crin Antonescu anunţa vineri că subiectul întăririi puterii Parlamentului, astfel încât Curtea Constituţională, Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate şi CSM să funcţioneze "independent" nu "tributar regimului Băsescu", va fi discutat în cadrul unei reuniuni USL.

La rândul său, liderul PSD, VV Ponta preciza vineri că „din punct de vedere politic, avem acelaşi necaz pe care l-am avut în ultimii 9 ani. Oricine vrea să muncească în România, apare domnul Băsescu şi îi dă în cap sau îi face un dosar penal sau îl înjură pe la televizor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor