Crima organizată din Bulgaria generează un venit de 1,7 miliarde euro pe an, echivalentul a 4,7% din PIB

(photos.com)
Epoch Times România
03.04.2012

Crima organizată din Bulgaria generează venituri de circa 3,5 miliarde de leva (1,7 miliarde de euro) pe an, se arată într-un raport al ONG-ului Centrul pentru Studiul Democraţiei (CSD).

Astfel, crima economia gri şi cea la negru se ridică la circa 4,7% din PIB-ul ţării balcanice, potrivit raportului dat publicităţii marţi.

"Modelul pe care l-am folosit se bazează pe analize şi date de la instituţiilor majore din Bulgaria, iar aceasta este prima dată când avem acces la atât de multe informaţii", a declarat analistul CSD Tihomir Bezlov.

Potrivit raportului, piaţa serviciilor sexuale aduce cele mai mari venituri grupărilor infracţionale - circa 1,26 miliarde de leva (600.000 de euro) pe an. Însă acest sector pare să fie în scădere.

În ceea ce priveşte piaţa internă a drogurilor, aceasta se ridică la circa 350 de milioane de leva (175 milioane de euro) pe an.

Sectorul cu cea mai rapidă dezvoltare este, însă, cel al traficului cu ţigări, care s-a triplat în ultimii trei ani.

Studiul se concentrează şi pe traficul de fiinţe umane, fraudă fiscală, spălare de bani şi falsificare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor