Craiova, sub ape. Maşini acoperite de apă, copaci rupţi, o stradă s-a surpat

Strada surpata in Craiova dupa ploaie
Strada surpata in Craiova dupa ploaie (Facebook)

Craiova a fost marţi seara sub ape după o rupere de nori. Mai multe străzi au fost inundate, zeci de maşini au fost acoperite de apă şi mai mulţi copaci au fost rupţi de vântul puternic, relatează Digi24.ro. Mai mult, capacele de canal au sărit sub presiunea apei şi o stradă s-a surpat. În centrul oraşului, apa a depăşit un metru şi a intrat în unele locuinţe.

Din cauza vremii au fost închise pasajele, iar mai multe persoane au fost ajutate de poliţiştii locali să ajungă în siguranţă acasă după ce aleile din Grădina Botanică au fost inundate.

Şi circulaţia tramvaiului a fost afectată după ce un copac a căzut pe cablurile de tramvai în zona Electroputere, iar în zona centrală, maşinile au rămas blocate în trafic, după ce pasajul subteran de la Universitate a fost inundat.

Echipele ISU Dolj au intervenit cu utilaje în mai multe zone din localitate.

Cantităţile de apă înregistrate în Craiova, precum şi în comunele Podari, Şimnicu de Sus, Bucovăţ, Pieleşti, Breasta, Vârvoru de Jos, Teasc, Malu Mare, Ţuglui, Mischii, Gherceşti, Cârcea au ajuns la 35-50 l/mp în circa o jumătate de oră.