Cotovelea a reiterat poziţia României pentru o finanţare adecvată a politicii de coeziune şi a PAC

Epoch Times România
30.08.2012

Secretarul de stat în MAEur, Răzvan Cotovelea, a reiterat joi, la Consiliul Afaceri Generale de la Nicosia, poziţia României privind necesitatea asigurării unei finanţări adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună.

Consiliul Afaceri Generale (CAG) al Uniunii Europene a avut ca temă viitorul cadru financiar multianual al Uniunii 2014-2020.

Discuţiile informale, la care România a fost reprezentată de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene Răzvan Cotovelea, au avut ca punct de plecare concluziile Consiliului European din 28-29 iunie 2012, conform cărora, în perioada următoare, fondurile Uniunii trebuie să fie utilizate în special pentru susţinerea creşterii economice, ocuparea forţei de muncă, competitivitate şi convergenţă, în conformitate cu Strategia Europa 2020, informează MAEur.

”România va sprijini demersurile Ciprului, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, vizând finalizarea negocierilor din acest dosar până la sfârşitul anului 2012”, a declarat secretarul de stat Răzvan Cotovelea. Totodată, el a reiterat poziţia Bucureştiului referitoare la necesitatea asigurării unei finanţări adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună, având în vedere că acestea joacă un rol esenţial în reducerea disparităţilor de dezvoltare dintre statele Uniunii.

Reuniunea CAG de la Nicosia a fost precedată, în cursul dimineţii de joi, de o întâlnire a grupului ”Prietenii coeziunii”, din care fac parte 14 state membre ale Uniunii Europene (România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ungaria), precum şi Croaţia, care va adera la UE în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor