Costul războiului PSD contra PSD - cel puţin 2,2 miliarde de euro

Ambiţia lui Liviu Dragnea de a-şi da jos premierul pe care, nu demult, el şi Tăriceanu îl conduceau cu mândrie la Palatul Victoria, a costat România sume impresionante.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Dincolo de certuri, de ameninţări cu excluderea din partid, jocuri şi joculeţe, criza politică declanşată de războiul PSD - anti PSD costă cel puţin 2,2 miliarde de euro prin bursă, dobânzi, PIB şi importuri, reiese dintr-o analiză publicată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, în săptămâna 15-22 iunie, marcată de criza politică, finanţările externe se scumpesc cu opt milioane de euro, capitalizarea Bursei pierde 122 de milioane de euro, aportul la PIB scade cu două miliarde de euro, iar importurile se scumpesc cu 13 milioane de euro.

Leul s-a depreciat şi el considerabil, cursul valutar ajungând la 4,59 lei/euro, faţă de 4,55 lei/euro în zilele anteriorare declanşării crizei politice, ceea ce înseamnă că, spre exemplu, importurile s-au scumpit automat cu 60 de milioane de lei (peste 13 milioane de euro).

În condiţiile în care importurile unei luni obişnuite însumează 5,5 miliarde de euro, la cursul normal, de 4,55 lei/euro, acestea ar însemna 25 de miliarde de lei, dar la cursul destabilizat pe fondul crizei, de 4,59 lei/euro, valoarea lor creşte cu 240 de milioane de lei, la 25,24 miliarde de lei. Adică, raportat la o săptămână, importurile s-au scumpit cu 60 de milioane de lei.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne