Corneliu Vadim Tudor deplânge "nerecunoştinţa" lumii

Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor
Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Rămas fără postul călduţ din Parlamentul European, Corneliu Vadim Tudor se plânge că au venit vremuri grele peste el şi că foştii săi colaboratori nu-i arată recunoştinţa "pe care o merită".

"Niciodată n-am fost mai mâhnit ca acum. Şi nu atât lipsa banilor îmi amărăşte sufletul, cât abrutizarea societăţii româneşti. Unde te duci, unde te-ntorci, numai porci!" versifica pe contul său "Tribunul", cu două zile înainte de Crăciun.

Vadim Tudor s-a făcut remarcat pentru slugărnicia de care a dat dovadă în ultimii ani ai regimului comunist, punând pe versuri ode care preamăreau înţelepciunea cuplului Ceauşescu.

După '90 Vadim Tudor a continuat, prin calomnii şi atacuri sub-urbane la adresa intelectualilor momentului.

Renumit pentru modul în care şi-a împroşcat opozanţii cu lături prin aşa numite articole publicate în fosta sa publicaţie, România Mare, "Tribunul" se plânge acum şi de foştii săi colaboratori, acuzându-i că s-au ticăloşit şi că dispar "ca măgarul în ceaţă" când le cere bani cu împrumut:

"Fiecare îşi vede de interesul lui. Dacă te pune necuratul să ceri cuiva o sumă de bani împrumut, vezi cum s-au ticăloşit oamenii: te amână prietenul, sau cunoştinţa, o vreme, te duce cu vorba, după care dispare ca măgaru-n ceaţă. Îi laşi vorbă să te sune, dar, pauză - omul e ca şi mort. Ce primitivi!", scrie Vadim pe contul său.

Regretând vremurile în care îl epata cu ştiinţa sa de carte pe "fermecătorul secretar cu presă şi propagandă al PCR, Petru Enache", care i-a cerut să facă „colinde revoluţionare", Vadim îi critica la grămadă pe Ion Iliescu, Petre Roman şi Silviu Brucan, nu pentru că au deturnat revoluţia Eroilor care au murit în stradă, ci pentru că au fost complici la "conspiraţia satanică" a omorârii Ceauşeştilor, doi bătrâni suferinzi", pe revoluţionari, pe Klaus Iohannis care vine cu "zvastica" în ţară, pe nemţi, pe "stăpânii americani care se prefac că ne încurajează în lupta împotriva corupţiei" etc.

Uitând cum arătau iernile pe vremea "regretatului" Ceauşescu, cu frig în case, frici în suflet şi sărăcie în frigider, îşi încheie "cugetările" pline de amărăciune, deplângând Crăciunul "mohorât".

Reamintim că fostul poet de casă a lui Nicolae Ceauşescu, care-şi deplânge acum soarta de fost răsfăţat al regimului comunisto-securist, este departe de a fi lipit pământului, aşa cum vrea să reiasă din postarea lui.

Vadim a fost europarlamentar până în iulie 2014, cu o leafă de 6.200 de euro pe lună, plus alte beneficii materiale importante, scrie paginadepolitica.ro. Timp de cinci luni după aceea, el a mai încasat şi o indemnizaţie tranzitorie, egală cu salariul său de euroales iar în prezent, cum a trecut de 63 de ani, Vadim Tudor va putea beneficia de pensie asigurată din bugetul Parlamentului European, egală cu 3,5% din salariu pentru fiecare an complet de exercitare a mandatului.

Pensia de europarlamentar a fostului poet de curte implicat pe vremea lui Ceauşescu în acţiuni de turnătorie politică împotriva colegilor săi scriitori, se va ridica la circa 868 de euro pe lună, la această sumă adaugându-se şi pensia sa din România, una destul de consistentă, având în vedere că "poetul" a fost timp de 16 ani senator în Parlamentul României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne