Boc: Revenirea lui Nastase in conducerea PSD parafeaza intelegerea PNL-PSD, patronata de Iliescu

Liderul PDL, Emil Boc.
Liderul PDL, Emil Boc. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Liderul PDL, Emil Boc, a declarat, sambata, in cadrul Congresului OT PDL, ca tinerii PNL au fost dati de Calin Popescu Tariceanu pe mana lui Ion Iliescu, prin revenirea lui Adrian Nastase in conducerea PSD parafandu-se simbolic intelegerea PNL-PSD, sub patronajul lui Iliescu.

"La cine sa se uite tinerii din aceasta tara? La PSD, unde restauratia este in floare, adica «la vremuri noi, tot ei»? Sa se uite la PNL, cel care a facut pactul cu PSD-ul controlat de Ion Iliescu?", a intrebat Emil Boc, in discursul sau.

Liderul PDL a sustinut ca Romania este "in plin proces de restauratie", pentru ca, prin rezultatele obtinute la Consiliul National al PSD de vineri, s-a dovedit ca "fortele care au tinut Romania pe loc, care au patronat coruptia si s-au opus modernizarii tarii se intorc si vor sa fie din nou stapane in Romania, iar asta se intampla in colaborare cu PNL".

"Ieri (vineri — n.r.), prin revenirea lui Nastase, s-a parafat simbolic intelegerea PNL-PSD, sub patronajul lui Ion Iliescu", a precizat Boc.

El a sustinut ca tinerii PNL pot observa ca "au fost dati de Tariceanu pe mana lui Iliescu".

"Ce le poate spune Tariceanu tinerilor din PNL, cand el sta alaturi, el depinde de omul pentru care proprietatea e un moft, privatizarea e o dogma a capitalismului, iar simbolul democratiei originare din regimul lui a fost bata minerilor? Asemenea persoane au compromis viitorul democratic al Romaniei", a acuzat Boc.

El le-a spus tinerilor PDL ca trebuie exclusa dintr-o posibila guvernare orice forta de posibila restauratie care "s-a pus la cale" intre PSD si PNL

Boc a mai spus ca Traian Basescu a fost un garant al promovarii tinerilor, mai multe primarii fiind castigate in 2004 de catre tineri precum Liviu Negoita, George Scripcaru, Gheorghe Falca, Darius Valcov.

"PDL este reprezentat de o galerie importanta de tineri care au confirmat sau sunt pe cale sa confirme", a sustinut Boc.

Emil Boc a completat ca nici PDL, nici presedintele Romaniei nu sunt izolati de romani, pentru ca acestia decid viitorul tarii.

"PDL trebuie sa fie un simbol al modului in care democratia si-a spus cuvantul", a spus Boc.

Fostul premier Adrian Nastase a fost ales, vineri, presedintele Consiliului National al PSD, cu 418 voturi, in fata lui Dan Mircea Popescu, pentru care au votat 202 delegati, iar 28 de voturi au fost anulate.