Corlăţean şi Fabius au evocat necesitatea convenirii unei noi Foi de parcurs în cadrul Parteneriatului Strategic

Titus Corlăţeanu conferinţă de presă la MAE (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.09.2012

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, şi omologul său francez, Laurent Fabius, au avut o întrevedere, în marja reuniunii de tip Gymnich din Cipru, prilej cu care au evocat necesitatea convenirii unei noi Foi de parcurs în vederea aprofundării Parteneriatului Strategic.

Au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană, şi cooperarea dintre România şi Franţa pe teme de interes comun. Ministrul Corlăţean a adresat omologului francez invitaţia de a efectua o vizita oficială în România, în viitorul apropiat.

Discuţia a relevat dorinţa comună de aprofundare a cooperării în cadrul Parteneriatului strategic, cei doi demnitari evocând necesitatea convenirii, cât mai curând posibil, a unei noi Foi de parcurs care să cuprindă obiective concrete de cooperare, în domenii precum cel politic, strategic, economic, al francofoniei, informează MAE.

A fost exprimată disponibilitatea ambelor părţi pentru identificarea unor proiecte concrete şi viabile în domeniul incluziunii socio – economice a cetăţenilor de etnie roma, îndeosebi în cadrul cooperării în domeniul descentralizării şi importanţa promovării acestor proiecte prin cooperare la nivel european.

De asemenea, cei doi miniştri au avut un schimb de opinii asupra situaţiei din Siria şi asupra reacţiilor statelor membre UE la actuala criză umanitară şi a refugiaţilor. În context, ministrul francez de externe a reiterat mulţumirile pentru rolul pe care România, prin ambasada de la Damasc, l-a asumat, la solicitarea părţii franceze, în sprijinirea cetăţenilor francezi. Totodată, ministrul român de externe a informat despre sprijinul umanitar pe care România îl oferă pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor din Siria.

Titus Corlăţean a participat, în perioada 7-8 septembrie, la Paphos (Cipru), la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre UE (tip Gymnich).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor