Titus Corlăţean l-a invitat pe omologul italian, Giulio Terzi, să viziteze România în acest an

Ministrul de externe, Titus Corlăţean. (www.mae.ro)
Epoch Times România
06.09.2012

Ministrul afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit joi pe ambasadorul Republicii Italiene la Bucureşti, Mario Cospito, în vizită de curtoazie, ocazie cu care a reiterat invitaţia adresată omologului italian, Giulio Terzi, de a efectua o vizită oficială în România, în acest an.

În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali au reconfirmat nivelul excelent al relaţiilor româno-italiene, caracterizat de o dinamică substanţială a contactelor bilaterale, a dialogului politic şi a schimburilor economice.

Au fost abordate, totodată, aspecte privind aderarea României la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare, ambasadorul italian reiterând sprijinul constant al Italiei pentru aderarea României la Schengen şi susţinerea activă în dosarul MCV.

Ambasadorul italian a manifestat interes pentru consolidarea prezenţei companiilor italiene şi sporirea volumului investiţiilor de capital italian în economia românească, în special în domeniul energetic, infrastructură şi agricultură.

Cele două părţi au convenit asupra intensificării dialogului politic bilateral în toate domeniile în care cele două state au o abordare comună la nivel european, în spiritul Parteneriatului Strategic Consolidat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor