Corina Creţu, Vicepreşedintele PSD: Demiterea lui Blejnar arată mai degrabă ca o promovare

Mihai Răzvan Ungureanu. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2012

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu consideră că numărul scandalurilor şi proceselor în care este implicat Sorin Blejnar este "impresionant", iar acestuia nu ar trebui să i se mai ofere funcţii în sistem până când nu se vor clarifică toate acuzaţiile.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, "înţelegerile" dintre Mihai Răzvan Ungureanu şi Sorin Blejnar au la bază acelaşi mod de a face politică, "doar pentru profitul personal al celor din PDL".

"Dacă ar fi să numărăm scandalurile şi procesele în care este implicat Sorin Blejnar, probabil am ajunge la un număr de trei cifre. Există zeci de acuzaţii şi de suspiciuni care planează asupra acestuia. Blejnar trebuia înlocuit din funcţie de foarte multă vreme, de exemplu atunci când au fost scandalurile din vămi, dar PDL şi Mihai Răzvan Ungureanu au venit cu povestea ţintei de colectare şi au decis să-i mai ofere două luni pentru a-şi încheia toate afacerile. Eu aş vrea să-l întreb pe Mihai Răzvan Ungureanu: cum poate fi păstrat în sistemul de combatere a evaziunii fiscale un om care este acuzat ca a protejat evazioniştii? Cum poate fi promovat la Controlul marilor averi un om care a demonstrat o asemenea ineficienţă în combaterea evaziunii fiscale?", a afirmat Corina Creţu, prin intermediul unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Sorin Blejnar a fost revocat marţi din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în urma unei analize a performanţei manageriale a ANAF, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Dan Suciu a menţionat că premierul Ungureanu i-a comunicat prin telefon, marţi, lui Blejnar decizia de revocare din funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor