Rusia nu are argumente pentru a păstra trupe în Transnistria, spune un analist

Rusia nu are niciun argument pentru a menţine trupe sau depozite de arme în Transnistria, regiune separatistă a R.Moldova, a declarat analistul politic Oazu Nantoi, după ce ambasadorul Chişinăului la Moscova a pledat în favoarea păstrării militarilor ruşi.

„Federaţia Rusă nu are niciun argument pentru a păstra trupe sau depozite de muniţii pe teritoriul Republicii Moldova”, a subliniat Nantoi.

El a apreciat ca umilitoare declaraţia ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, care a afirmat că retragerea trupelor ruse din Transnistria ar reprezenta un factor de destabilizare al regiunii.

Retragerea prematură a militarilor ruşi din Transnistria ar pune Republica Moldova şi întreaga regiune în pericol, a declarat ambasadorul Chişinăului în Rusia, Andrei Neguţă. "În stânga Nistrului pe lângă pacificatori, sunt şi cei care păzesc depozitele de muniţii de lângă satul Cobasna. De aici apare o singură întrebare: ce se va întâmpla cu muniţiile în cazul în care paza ar fi ridicată? Aceasta ar însemna un pericol pentru toată regiunea", a spus Neguţă într-un interviu acordat agenţiei ITAR-TASS.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a refuzat să comenteze deocamdată declaraţia diplomatului de la Chişinău, care contravine priorităţilor declarate ale planului de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană.

În repetate rânduri, AIE a cerut retragerea militarilor ruşi din zona separatistă a Republicii Moldova. Iar în discursul său de învestitură, preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a reiterat aceeaşi cerere către Federaţia Rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe