Cooperarea între Moldova, Ucraina şi Georgia şi perspectivele europene ale celor trei state, discutate la Bruxelles

Natalia Gavriliţa, Denys Shmyhal şi Irakli Garibashvili
Natalia Gavriliţa, Denys Shmyhal şi Irakli Garibashvili (gov.md)

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, care se află într-o vizită oficială la Bruxelles a avut, în dimineaţa zilei de marţi, o întâlnire de lucru cu prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili, şi cel al Ucrainei, Denys Shmyhal, în cadrul vizitei celor trei premieri la Bruxelles în formatul Trio Asociat.

Executivul moldovean informează că evenimentul îşi propune să reconfirme mesajul puternic al Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei şi să asigure sprijin pentru un dialog aprofundat între instituţiile europene şi partenerii asociaţi în ajunul Summitului Parteneriatului Estic.

Cei trei premieri au convenit asupra unor noi oportunităţi de dialog politic şi cooperare sectorială în cadrul Declaraţiei Politice a Summitului Parteneriatului Estic din decembrie curent.

De asemenea, au fost discutate oportunităţile de dezvoltare a relaţiilor de parteneriat între cele trei state, promovarea dialogului cu UE, asigurarea unei mai bune coordonări dar şi valorificarea în comun a instrumentelor oferite în cadrul Planului Economic şi de Investiţii al UE pentru statele PaE.

Cei trei premieri se vor întâlni cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, ulterior vor avea o întrevedere comună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, dar şi o discuţie cu preşedintele Parlamentului European, David M. Sassoli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe