Continuăm să promovăm progresele realizate de România în domeniul justiţiei a declarat ministrul de externe

Epoch Times România
03.09.2012

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a declarat luni, la RADR, că Bucureştiul va continua să promoveze de o manieră obiectivă progresele realizate în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei.

”După publicarea raportului Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, am transmis un mesaj clar privind determinarea autorităţilor române de a acţiona pentru realizarea obiectivelor MCV. Am transmis angajamentul nostru deplin pentru îndeplinirea acestora şi pentru respectarea tuturor recomandărilor formulate de Comisie în raport”, a precizat Titus Corlăţean.

”În perioada următoare, vom continua demersurile politice şi diplomatice care să promoveze de o manieră obiectivă progresele realizate de România în domeniul justiţiei şi al combaterii corupţiei, atât în raport cu Comisia, cât şi cu ansamblul partenerilor noştri europeni”, a mai spus şeful diplomaţiei.

Referitor la aderarea la spaţiul Schengen, Corlăţean a precizat că va fi continuat ”dialogul strâns cu partenerii europeni”.

”Susţinem necesară respectarea meritelor deja confirmate şi adoptarea unei decizii politice fireşti, care să respingă ca nefondate orice argumente arbitrarii sau discriminatorii”, a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor